Helio GT30 Coworking

Fra klassisk bankvirksomhet til moderne coworking. Ved å fremheve og bevare originaldetaljer har man tatt vare på bygningens sjel og samtidig gitt den en avslappet og profesjonell atmosfære.

– Vi ville skape et kontorbygg som fungerer uansett tid på dagen. Et sted der du skal kunne spise en god frokost sammen med en kollega, trene på treningsrommet, arbeide uforstyrret eller kreativt, spille inn podkasten din eller gjennomføre store arrangementer, forteller produktsjef Eric Spongberg i Helio.

Fra formelt til fleksibelt

Bygningen i Grev Turegatan 30 ble oppført i 1971 til Jordbrukets Bank og var deretter i bankens tjeneste i over 30 år. Noe som hadde satt sitt preg på lokalene. Da Koncept Stockholm fikk i oppdrag av Helio å gjøre bygget om til et profesjonelt, men åpent og avslappet coworking-konsept, bestod utfordringen i å tilpasse de formelle lokalene til 2020-tallets fleksible arbeidsmåter. Resultatet omfatter åpne arbeidsområder og spektakulære møterom for 2 til 700 personer, med alt fra arrangementslokaler til podkast-rom.

– Lokalene var presentable, men ikke spesielt innbydende. Konseptet vårt handlet om å tilpasse bygningens struktur til den nye funksjonen, som er en åpen og innbydende virksomhet. Vi ville skape et tiltalende, hotellinspirert inngangsparti med mye belysning innenfra og glasspartier mot utsiden, forklarer Corina Bermúdez Casas, som sammen med teamet hos Koncept Stockholm har hatt ansvaret for interiørbiten av prosjektet.

Forsterke naturlige kvaliteter

Utgangspunktet var å jobbe med brede penselstrøk og utnytte lokalenes eksisterende kvaliteter. Originaldetaljer som steingulvet av gotlandsk Hoburg-kalkstein er restaurert og komplettert med kalkstein og tredetaljer av douglasgran.

Utformingen av møterommene tar utgangspunkt i bygningens forutsetninger, og i stedet for å kjempe mot det eksisterende har man valgt å la bygningen legge premissene. Møterommene har for eksempel ulik tilgang til naturlig dagslys, og da har man malt de mørkere rommene under bakkeplan i mørke farger for å skape en intim «chambre séparée»-følelse.

– I en klassisk bygning med materialer som marmor, granitt og paneler i douglasgran var det en selvfølge for oss at vi måtte bevare og foredle, forklarer Corina Bermúdez Casas.

Internasjonal følelse

Helios ambisjon var å skape en coworking-arena for både nye og veletablerte bedrifter. Et sted der folk fra ulike bransjer kunne møtes, drive nettverksbygging og skape nytteverdi. For å lykkes med designen tok Koncept Stockholm utgangspunkt i stikkordene «community», «atelier» og «internasjonal».

– Det er et sted for møter mellom mennesker og ulike personligheter med et kreativt fokus, og vi har blant annet hentet inspirasjon fra moteverdenen. Den internasjonale følelsen har også vært viktig, siden den sier mye om den profesjonalismen som finnes i bygningen, forklarer Corina Bermúdez Casas.

Coworking har i senere år blitt stadig mer populært. En av grunnene er det økende behovet for fleksible løsninger og tilgjengelighet.

– Det skal være enkelt å velge riktig sted for oppgaven man skal utføre. Hos Helio i GT30 er det store arbeidsområder med innredning som tilrettelegger for både kreativt samarbeid, enkeltmøter og konsentrasjonsarbeid på avskjermede plasser, sier selger og prosjektleder Conny Nilsson hos Input interior, som har levert innredningen til prosjektet.

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

Takk for din henvendelse

Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

Til skjemaet
Oops

En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

Til skjemaet