Regionens Hus

Interiøret er preget av et samspill mellom åpne og lukkede flater.
Oppbevaringsskap og fleksible arbeidsplasser fremmer den aktivitetsbaserte arbeidsmetoden.

Når regionen Västra Götaland samlet sine virksomheter og funksjoner innen regionale spørsmål i Skövde, investerte de i et aktivitetsbasert kontor uten faste plasser. Her kan man velge arbeidsplass etter de ulike oppgavene for dagen.

Det nybygde Regionenes hus i Skövde er en del av regionen Västra Götaland sin innsats for å samlokalisere regionens arbeid for å utvikle nye arbeidsformer og mer effektive arbeidsmetoder. Rundt 400 ansatte fra 12 administrasjoner og selskaper som tidligere var plassert på forskjellige adresser sitter i dag i samme bygning i sentrale Skövde. Bygningen er oppført av Serneke, med Abako Arkitekter som interiørarkitekt.

Hver av de fem etasjene rommer opptil 80 arbeidsplasser, og alle etasjene er inndelte i fire soner. Størrelsen på sonene kan varieres i henhold til det arbeidet krever. Fra 14 arbeidsplasser og helt opp til en hel, eller flere, etasjer. Det fleksible interiøret preges av samspill mellom åpne og lukkede områder, lyse og dempede omgivelser samt varme og friskhet i materialer og farger. Dette skaper variasjon men samtidig et balansert inntrykk.

Med funksjonalitet og bærekraft som nøkkelord har interiøret blitt utformet for å fremme en aktivitetsbasert og miljøvennlig arbeidsmåte. Medarbeiderne har gått fra cellekontor til fordel for en mer egnet tilnærming med oppbevaringsskap og fleksible arbeidsplasser. Stillesoner er opprettet ved hjelp av skjermer og akustiske løsninger, som et komplement til de mer åpne samarbeidsområdene som i stedet er tilpasset for å fremme samarbeid og samtaler mellom de ansatte. Kontorinnredningen i møterommene er utstyrt med smarte, integrerte tekniske løsninger for å forenkle digitale møter, noe man håper skal redusere behovet for reise og skåner derfor miljøet.

Arbeidet med bærekraft vises også i de gjenbrukte møblene. Rundt halvparten av alle møblene i det nye Regionens hus består av gjenbruk fra de innflyttede virksomhetene og den innredningen man ikke kunne gjenbruke har gått videre til andre virksomheter innen regionen Västra Götaland. Målet er å gjenbruke minst 80 prosent av alt utstyr fra de gamle kontorene.

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

Takk for din henvendelse

Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

Til skjemaet
Oops

En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

Til skjemaet