Swedavia

Interiøret gjenspeiler tydelig Swedavias varemerke og virksomhet.

Swedavias nye hovedkontor ligger i direkte tilknytning til omgivelsene. En aktivitetsbasert arbeidsplass tilpasset for samhandling, nettverksbygging og felles kultur. Kontoret skal styrke varemerket og tiltrekke seg morgendagens medarbeidere.

Swedavias hovedkontor ved Stockholm Arlanda Airport tilbyr de 530 medarbeiderne både et moderne kontor og en ny måte å arbeide på. Virksomheter fra ni forskjellige steder er samlet i et aktivitetsbasert kontor som skal skape et kreativt, nettverksbasert og variert miljø hvor samhandling og en felles kultur kan utvikles.

– Vi ser ikke på det som et flytteprosjekt. For oss er aktivitetsbasert en ny arbeidsmåte. I åpne arealer møtes vi på en naturlig måte og utvikler oss sammen. Det har vært bekymring internt, spesielt i begynnelsen, men vi har arbeidet hardt med å implementere arbeidsmåten. Vi har informert om hva det innebærer for hver enkelt og ledelsen, vi har gjennomført workshops og opprettet en prosjektside på intranettet vårt og utarbeidet målskisser. I dag har vi lykkes med å overbevise de aller fleste som i starten hadde en negativ innstilling, sier Malin Nybladh, endringsleder for HR på Swedavia.

Hovedkontoret viser vei

Kontoret er utformet etter Swedavias behov, med mange møterom og arealer for samhandling. Tema Arkitekter har sammen med Swedavia designet kontoret og utarbeidet sin egen versjon av aktivitetsbasert arbeidsplass.

– Vi ønsket å tydeliggjøre Swedavias verdier da hovedkontoret skaper en referanse for hvordan konsernets øvrige kontorer skal se ut. Det skal være tydelig hva virksomheten driver med når du går inn på kontoret, sier Karolina Hammar, oppdragsansvarlig interiørarkitekt fra Tema Arkitekter.

Himmel og jord har vært inspirasjon

Flyet har på en naturlig måte tatt stor plass da kontoret ble designet. Vær, natur, jord og selvfølgelig luft har inspirert. Inngangsnivået har fått jordfarger, og på plan to dominerer gule og grønne nyanser for å symbolisere både trekroner og solen. Den øverste etasjen er blå som himmelen med røde innslag fra solnedgangen. En annen interessant detalj finner man i teppene. De gjenspeiler utsikten som fra luften når man flyr, rutenettene med åkre og enger.

Miljøvennlige møbler

At miljø utgjør en viktig del av Swedavias virksomhet, reflekteres ikke bare i innredningens estetikk.
– Møblene som Swedavia har investert i, har et høyt ambisjonsnivå med tanke på bærekraft. De har Svane-merke eller oppfyller tilsvarende krav. Dessuten kommer drøyt 30 prosent av innredningen fra gjenbruk, og det er den beste miljøbesparelsen. Innredningen som gjenbrukes etter en oppussing, er selvfølgelig av høy kvalitet og tilpasset virksomhetens behov, sier Mats Genym i Input interior. Han har ledet prosjektet med flytting og levering av innredningen til kontoret.

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

Takk for din henvendelse

Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

Til skjemaet
Oops

En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

Til skjemaet