Valimo Park

Hvordan kan ett og samme kontormiljø få flere selskaper, alle med forskjellige profiler og verdier, til å føle seg representert og velkommen? Spørsmålet ble aktuelt da Fyra Arkitekter fikk i oppdrag av forsikringsselskapet Varma i Helsingfors å oppdatere og utvikle et kontorhotell fra 90-tallet.

Hele bygningen ble sterkt påvirket av de mange fremgangsrike tech-selskapene som samlet seg i området på 90-tallet. I Varmas lokaler huset de tidligere en og samme leietaker, men som nå har effektivisert virksomheten og redusert lokalarealene med 50 prosent.

– Hele bygget pustet «tech» og 90-tallet. Harde materialer og kalde fargevalg med sort, grått og rødt dominerte innredningen. For at nye leietakere og besøkende fra andre bransjer skulle føle seg hjemme, måtte lokalene tilpasses, sier Niina Sihto, interiørarkitekt og grunnlegger av Fyra Arkitektbyrå.

De har jobbet for å finne en ny personlighet til bygget og har utformet både navnet og temaet til Valimo Park. I motsetning til det som preget innredningen tidligere, er det nå benyttet naturlig materialer og fargevalg, slik som eik, grønne nyanser og terrakotta, for å oppnå en parkfølelse.

– Inngangsetasjen har flere ulike funksjoner med resepsjon, restaurant, lagringsmuligheter for besøkende, møterom og separate rom til leie for forretningslunsjer. Vi har tilstrebet et helhetlig og friskt utseende som passer alle selskaper, men uten å føle at det bli upersonlig. Restauranten, som er åpen for alle, er innredet for å skape variasjon i sitteplasser og for å tone ned det åpne arealet. Her kan du både spise og jobbe en liten stund, sier Niina Sihto.

Et annet spennende innslag finner man øverst i bygget, i 7. etasje, der er det tre badstuer og en moderne representasjonsetasje for økt trivsel på arbeidsplassen. Badstuene minner samtidig om bygningens opprinnelse fra 90-tallet, da de ble en viktig detalj på kontorer i hele Finland.

– Temaet i bygget er behagelig og det er enkelt å se hvordan selskaper fra flere ulike bransjer skal jobbe og trives her. På kontorene kan alle leietakere velge hvordan det skal se ut. Men for fellesarealer som resepsjon, restaurant, konferanse- og møterom og korridorer har vi levert innredning fra flere ulike produsenter som Artek, Muuto og Vitra. En håndplukket blanding av produsenter som holder høy kvalitet og oppleves tidløst. Dette vil fungere i mange år fremover, sier Rikka-Maria Slotte prosjektleder og selger i Input interior i Helsingfors.

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

Takk for din henvendelse

Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

Til skjemaet
Oops

En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

Til skjemaet