Bærekraftig innredning til Linnéuniversitetet

Det nye Linnéuniversitetet i Kalmar legger stor vekt på bærekraft, både når det gjelder materialvalg og energisparende løsninger. Innredningen kommer også til å følge samme miljøbevisste spor, hvor deler av universitetets eksisterende møbler blir gjenbrukt.

Et av de største byggeprosjektene i Kalmars historie, oppføringen av det nye Linnéuniversitetet, er i full gang. De nye bygningene ved havnen kommer til å forene hele Linnéuniversitetet på ett og samme sted i byen, og vil fungere som et komplement til campuset som finnes i Växjö. I tillegg til å samle svenske og internasjonale studenter kommer universitetsområdet med sine kafeer og restauranter også til å bli et møtested for både kalmarboere og turister. Området Universitetskajen bygges under ledelse av Skanska som har et stort fokus på bærekraftige materialer og energisparende løsninger. Universitetets innredning vil også bli preget av grønne valg, hvor eksisterende møbler blir gjenbrukt. Input interior, som leverer mesteparten av innredningen til universitetet, skal håndtere og lede gjenbruksprosessen – en trend de har sett vokse i de siste årene.

– Vi ser en større etterspørsel fra kundene våre, både i private og offentlige virksomheter, om å gjenbruke møbler ved omorganisering eller flytting. Det finnes ingen grunn til å kaste fullt fungerende møbler, det er en enorm sløsing både fra et miljømessig og et økonomisk perspektiv. Vi er derfor glade for å kunne hjelpe Linnéuniversitetet med ambisjonen om å gjenbruke deler av den eksisterende innredningen til den nye Universitetskajen, sier Daniel Vidlund, plassjef hos Input interior i Kalmar.

Eksisterende oppbevaringsmøbler kommer bl.a. til å flytte med fra Linnéuniversitetet.

– Møblene som ikke blir med til de nye lokalene, blir i stedet brukt på andre steder hvor det finnes behov. Vi går inn for mest mulig gjenbruk, men ubrukelige møbler må vi kassere på en miljøvennlig måte, sier Daniel Vidlund.

Møbler med lokale røtter

Linnéuniversitetet investerer dessuten i bærekraftig, nyprodusert innredning. Blant annet kommer møbler fra Lammhults i Småland og Blå Station i Skåne til å komme til syne i de nye bygningene.

– I dag knytter universitetet Växjö og Kalmar sammen, og når bygningene står ferdige, kommer dessuten studenter og forskere fra hele verden til å besøke universitetet. Derfor blir det gøy å vise dem møbeltradisjon og håndverk fra Småland, avslutter Daniel Vidlund.

Linnéuniversitetets første etappe skal være ferdig i løpet av 2018, og innflytning i de ferdige delene er foreløpig satt til å skje i løpet av høsten. Den tredje og siste etappen avsluttes i 2020, da kommer hele universitetet til å være klart.

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

Takk for din henvendelse

Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

Til skjemaet
Oops

En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

Til skjemaet