Destinasjon Lokstallarna

Vi har besøkt Borås, byen som på 2000-tallet forandret nedlagt tekstilindustri til et levende designsentrum.

Kun et steinkast fra forvandlingens flaggskip Textile Fashion Center når vi målet. En enkel, men samtidig spektakulær bygning. Fra rivningstruet og bortglemt til et hus som byr på spennende historie, arkitektur og innredningsdesign under ett og samme tak.

For 150 år siden symboliserte togstallene i Borås, sammen med jernbanen, på mange måter byens utvikling fra søvnig trehusby til framgangsrik industriby. I dag, når lokalene er forent med moderne byggekunst og nye visjoner, står togstallene foran en minst like velkomponert og interessevekkende framtid.

 

 

 

 

Historie og framtid forenes

Kontrastene mellom det gamle og det nye i den 2500 m2 store bygningen utfordrer de besøkendes sanser, og den enkle veien var aldri et alternativ for den omfattende renoveringen. Genuint håndverk råder helt ned på detaljnivå. Her har drømmen om å skape en scene hvor kunder, arkitekter og formgivere kan møtes, utveksle idéer og la seg inspirere, blitt til virkelighet.

– Det er en fantastisk atmosfære her. Om man er interessert i arkitektur eller innredning og befinner seg i nærheten, må man bare besøke oss. Jeg vil nok påstå av vårt showroom kan tilby noe utenom det vanlige, sier Jonas Skogsberg, plassjef hos Input interior i Borås.

Etter mange forlatte år oppfyller togstallene en funksjon igjen. Det er her den nye historien begynner. Hvordan den fortsetter, får framtiden vise, men det er klart av kreativitet og fantasi kommer til å lede prosessen.

 

 

 

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

Takk for din henvendelse

Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

Til skjemaet
Oops

En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

Til skjemaet