Input interiör kjøper opp EFG

Nordens ledende uavhengige innredningskonsern, Input interiör, har inngått avtale med Herkules Private Equity Fund II om oppkjøp av innredningsselskapet EFG, European Furniture Group. Gjennom oppkjøpet av EFG kommer Input interiörs virksomhet til å omfatte også Norge og Danmark. – En strategisk viktig handel som øker vårt nærvær i Norden, sier Sune Lundqvist, adm. dir. og grunnlegger av Input interiör.

Input interiör er en uavhengig aktør som siden starten i 1987 har levert innredning til offentlige miljøer innen kontor og næringsliv, hotell og restaurant, skole og utdanning samt helse og omsorg. I fjor omsatte selskapet for 2 milliarder kroner og gjorde sin første utenlandsetablering i Finland. Nå vokser konsernet ytterligere på det nordiske markedet. Gjennom oppkjøpet av EFG etablerer Input interiör seg i Norge og Danmark, samtidig som virksomhetene i Sverige og Finland styrkes.

– For Input interiör er oppkjøpet av EFG en handel som er i tråd med dagens etterspørsel, og vår strategi er å tilby markedet og våre kunder et sterkt nærvær lokalt. Vi fikk en fantastisk mottagelse på det finske markedet av så vel kunder som av arkitekter og leverandører. Nå er vårt mål å kunne tilby den samme servicen og tjenesten til kunder i Norge og Danmark, sier Mille Milehem, viseadm.dir. i Input interiör.

Input interiör förvärvar EFGMille Milehem, Marcus Westdahl og Sune Lundqvist.

EFG ble grunnlagt i 1885 i Sverige og har siden den gang utviklet seg til en av innredningsbransjens ledende aktører, som i 2017 omsatte for 1 milliard kroner. Selskapet har to primære virksomhetsområder – en inn- redningsvirksomhet med 23 utstillingslokaler i Sverige, Finland, Norge og Danmark samt produksjon av varemerkene EFG og SAVO.

– I løpet av de siste årene har EFG fokusert på å utvikle virksomhetene uavhengig av hverandre. Vi har satset på en innredningsvirksomhet med fokus på mangfold og flere forretningsområder, og en produksjonsvirk-somhet som kjennetegnes av raskere og mer designorientert produktutvikling med et tydelig miljøfokus, sier Marcus Westdahl, adm.dir. i EFG.

I forbindelse med oppkjøpet tar EFGs utvikling et tydelig steg.
– Med oppkjøpet blir EFGs innredningsvirksomhet en del av Input interiör konsernet og dermed en rendyrket innredningsleverandør som får tilgang til nye tjenester og markedets bredeste sortiment. Samtidig får pro-duksjonen bedre forutsetninger for å utvikle seg til en helt frittstående aktør, fortsetter Marcus Westdahl.

Input interiör ser store fordeler og synergier med handelen.
– Med oppkjøpet får vi ressurser til å utvikle vårt konsept på flere markeder. Vi får tilgang til en ny plattform i Norge og Danmark samtidig som våre eksisterende virksomheter i Sverige og Finland styrkes med flere kompetente medarbeidere. Dessuten får vi tilgang til to sterke produktvaremerker, EFG og SAVO, som kommer til å utvikle seg enda bedre frittstående, avslutter Mille Milehem.

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

Takk for din henvendelse

Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

Til skjemaet
Oops

En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

Til skjemaet