Energimyndigheten

Et spennende inntrykk når støperiets historie møter ny teknologi og nye materialer.
Kontoret har flere aktivitetssoner som støtter ulike typer arbeid.

I Eskilstuna har Energimyndigheten renovert og tilpasset et gammelt industrilokale for å skape en moderne, aktivitetsbasert arbeidsplass.

Det tidligere støperiet i Eskilstuna stammer fra tidlig på 1900-tallet. Lokalene sto tomme til inntil nylig, da Carlstedt Arkitekter fikk i oppdrag å forvandle den gamle bygningen til en moderne arbeidsplass for Energimyndigheten. Etter en omfattende renovering hvor en stor del av bygningens originale innredning ble beholdt, kunne de nesten 400 ansatte flytte inn i sitt nye, aktivitetsbaserte kontor innredet av White Arkitekter.

– Vi hadde et ønske om å bevare så mye som mulig av de opprinnelige lokalene, og sluttresultatet ble akkurat slik vi hadde tenkt oss. Det blir et veldig interessant inntrykk når bygningens jernbjelker, teglsteinsvegger og røffe overflater møter nye materialer og teknikker, sier Evastina Hagen, lokalplanlegger hos Energimyndigheten.

Energibesparende løsninger

En av Energimyndighetens viktigste oppgaver er å informere om hvordan bedrifter og husholdninger kan effektivisere energibruken.

– For oss er det viktig å leve som vi lærer. Vi kan ikke være en pådriver for energieffektivisering og samtidig arbeide på et kontor som ikke følger denne standarden. Derfor har vi integrert klimasmarte og bærekraftige løsninger i bygningen, som behovsstyrt ventilasjon og vinduer som slipper gjennom lys, men ikke varme. Snart skal vi installere solcellepaneler på taket og ladesøyler på parkeringsplassen, slik at de ansatte kan lade sine elsykler og -biler, fortsetter Evastina Hagen.

En miks av gammelt og nytt

Det er ikke bare energiforbruket som Energimyndigheten har spart inn på. 73% av kontorets innredning er gjenbrukt, et initiativ som har spart både penger og ressurser.

– Siden vi er en offentlig virksomhet, har vi et begrenset budsjett til nye innkjøp, og derfor har vi tatt med så mye som mulig av møblene fra det forrige kontoret. Vi har trukket om stoler, installert nye bordplater på de hev- og senkbare skrivebordene og i prinsippet gjenbrukt hele den gamle kantinen. Dette gjenbruket har gjort at vi har kunnet holde kostnadene nede, samtidig som vi gjør en innsats for miljøet, sier Evastina Hagen.

Den gjenbrukte innredningen har blitt supplert med nyprodusert innredning til kontorets loungeområder, bibliotek samt konferanse- og møterom. Input interior står for anskaffelse, prosjektledelse og levering av de miljømerkede møblene og tekstilene.

– I dette prosjektet har vi fått vise våre styrker i fleksibilitet, problemløsing og koordineringsevne, sier Lotta Brännlund, selger og prosjektleder på Input interior.

– Det er alltid utfordringer med å levere til en såpass gammel bygning der det pågår omfattende renovering. Vi må få alt til å klaffe med både bygningsarbeidere, arkitekter og framfor alt med kundens tidsskjema.

Med flyttingen begynte en aktivitetsbasert arbeidsmåte der de ansattes arbeidsoppgaver avgjør hvor de setter seg. Lokalene er delt inn i aktivitetssoner hvor innredningen legger til rette for ulike typer arbeid: alene eller i mindre grupper, eller større arealer til workshoper og brainstorming.

– Det er et moderne, aktivitetsbasert kontor som fortsatt har et industrielt preg og samtidig byr på en spennende miks av både ny og gjenbrukt innredning. Et kontor som føles unikt, avslutter Lotta Brännlund.

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

    Takk for din henvendelse

    Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

    Til skjemaet
    Oops

    En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

    Til skjemaet