Reaktor

En spiraltrapp knytter sammen de ulike etasjene.
Materialer, design og tilbehør er inspirert av nordisk natur, og gir seg uttrykk i tre, ull og grønne planter.
Lokalene gjenspeiler Reaktors allsidighet hvor kontormiljøet kan varieres etter behov og arbeidsmåte. Sosiale arealer og møteplasser er det mange av, med forskjellige sitteplasser.
Terrassen som omgir den øverste etasjen har en storslagen utsikt over domkirken.
Den øverste etasjen har en avslappende atmosfære med sosiale områder hvor personalet kan møtes eller ta badstue.

Det allsidige design- og teknologiselskapet Reaktor utvikles kontinuerlig, og plattformen deres i Helsingfors er utformet for å gjøre det samme.

Fra begynnelsen av 2000 har Reaktor gått fra å være et lokalt selskap i Helsingfors til en internasjonal aktør med kontor i byer som Tokyo, New York, Amsterdam og Dubai. Da kontoret i Helsingfors skulle flyttes, var målet å finne lokaler som både gjenspeilet Reaktor og som kunne tilpasses etter arbeidsmåten. Det tok flere år å finnet en egnet bygning, men det resulterte i et kontor i hjertet av Helsingfors, i nærheten av byens universitet og domkirke.

Kontoret er designet i tett samarbeid med dSign Vertti Kivi & Co, med designsjef Vertti Kivi i spissen, som tidligere har arbeidet med Reaktor i New York. Prosjektet tok utgangspunkt i idéen om et så inspirerende arbeidsmiljø som mulig. Innsiden av bygget ble totalrenovert for å passe Reaktor, men det gedigne betonggulvet ble bevart og pusset opp for å tilfredsstille kravene til et moderne kontor.

Et kontor i forandring

I første rekke var målet å skape et kontor som gjenspeilet virksomheten – et slags Reaktorhus. Samtidig var det viktig å skape et allsidig arbeidsmiljø som kan tilpasses og forandres ved hjelp av utforming og romløsninger. Alt fast inventar er spesialutviklet etter Reaktors behov. Det er mulig å forandre både kontoret og arbeidsmåten med møterom som kan gjøres om til arbeidsrom og romdelere som kan endre arbeidsflatene. Arbeidsstasjonene har spesielle vegger som man kan skrive eller tegne på når en kreativ tanke dukker opp. Smarte digitale løsninger er integrert i innredningen, for eksempel kan de ansatte styre belysningen med en app.

Skandinavisk stil

Bortsett fra i entréen er ikke Reaktors logo eller den røde merkefargen synlige noe sted. Kontoret skal minne mer om et hjem enn en tradisjonell arbeidsplass. Lokalene er innredet i skandinavisk stil hvor unødvendige detaljer er tatt bort. Selv om teknologi spiller en viktig rolle i Reaktors arbeid, ønsket ikke selskapet å fremheve dette. Materiale, design og tilbehør er inspirert av nordisk natur, og gir seg uttrykk i tre, ull, tepper og grønne planter.

– Reaktor har vært svært mye involvert i innredningens utforming, og har lagt stor vekt på møblenes funksjon og utseende. Produkter fra mer enn åtti forskjellige møbelprodusenter er blitt brukt for at alt skal passe til kontorets stil og arbeidsmåte, sier Patrik Holmén i Input interior som har tatt seg av levering og montering av all løs innredning til kontoret.

Fra oppkobling til avkobling

Etasjene har samme planløsning. Plassert i midten finner vi en piazza hvor medarbeiderne kan spise frokost og lunsj sammen. En spiraltrapp kledd i grønt knytter piazzaene i de forskjellige etasjene sammen. Jo nærmere ytterkantene av bygningen man kommer, desto stillere blir det. For Reaktor var det viktig at alle etasjene hadde et stille område med stillerom hvor man kan arbeide fokusert. I sjette etasje, den øverste etasjen, er det en rolig og stille atmosfære. Her er det plass til å slappe av, blant annet i en badstue hvor innsiden er kledd i brent, oljet tre. Rundt etasjen går det en stor terrasse hvor man har en storslagen panoramautsikt over hustakene i Helsingfors.

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

    Takk for din henvendelse

    Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

    Til skjemaet
    Oops

    En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

    Til skjemaet