Vår historie

Bli med på Input interiors reise fra Sankt Sigfridsgatan i Göteborg til kontor på 41 steder i Norden, og leveranser over hele verden.

1987

Input interiors historie starter når Sune Lundqvist starter sin egen virksomhet på Sankt Sigfridsgatan i Göteborg, da under navnet Z-inredningar. Drømmen var en uavhengig interiørbedrift som arbeidet med god design.

1990

Harald Carlsson Möbel AB i Svenljunga blir Sune Lundqvists første oppkjøp. Bedriften var først ute i Sverige med egen fylkesavtale for møbler.

1994

I Göteborg fikk Z-inredningar mulighet til å kjøpe den tidligere konkurrerende virksomheten Jan Ling Inredningar, og styrket tilbudet ytterligere.

1996

Muligheten for etablering i Småland i kombinasjon med økt kompetanse innen skole og utdanning samt helse og omsorg førte til oppkjøpet av Inredningshuset i Bodafors.

1997

Kontorsmiljö i Borås blir kjøpt opp. Sammen med virksomheten i Harald Carlsson Möbel AB ble det skapt gode synergier i Sjuhäradsbygden.

1998

Koordinera Inredningar i Jönköping blir kjøpt opp og bidrar med stor kompetanse innen innredning til det private næringslivet.

1998

KC Inredningar, som senere skulle bli en del av Input interior, lanserer Vårmässan i Malmö. Drøyt 20 år senere er Vårmässan den mest besøkte designarrangementet i Sør-Sverige.

1998

Älvsborgs län går sammen med Skaraborg og Göteborg og danner Västra Götalandsregionen. For å håndtere en tredobling av det geografiske området blir Offentlig Miljö i Tibro kjøpt opp.

2000

Navnet og varemerket Input interior lanseres, og reisen mot en felles profil starter.

2001

For å styrke posisjonene i Göteborgsregionen blir velrenommerte Roy Simonsson Inredningar AB kjøpt opp.

2002

Miljöinredningar i Halmstad som arbeidet med innredning til offentlig sektor blir kjøpt opp.

2002

Økt aktivitet blant store kunder gjorde det mulig å øke ekspansjonstakten. Dermed gjorde Input interior sitt inntog i Stockholm i forbindelse med oppkjøpet av JA Inredningar.

2002

Informa i Kinna blir kjøpt opp og bidrar med kompetanse og erfaring innen hotell og restauranter.

2004

Når KC Inredningar Sverige blir kjøpt opp, økes rekkevidden til også å omfatte Malmö, Växjö, Kristianstad og Stockholm.

2005

Input interiors første inspirasjonsmagasin lanseres.

2005

Når innredningsvirksomheten hos Koneo i Kalmar blir kjøpt opp, får Input interior sin første representant på østkysten.

2006

Stockholmskontoret flytter til Sveavägen 145, og kontoret blir en stadig viktigere aktør i Mälardalen.

2006

For å styrke nærværet i områdene mellom Småland og Stockholm blir Mixa Inredningar i Linköping og Norrköping kjøpt opp.

2007

En ny rammeavtale med Örebro Läns Landsting gjorde det mulig å utvide i Närke. Input interiors første nyetablering siden starten i 1987.

2008

Funkab i Helsingborg blir kjøpt opp og blir et velkomment tilskudd mellom Malmö og Halmstad.

2008

For fortsatt utvikling i Stockholm blir Innemiljö inreder AB kjøpt opp. Et selskap med gode relasjoner i næringslivet og blant arkitektkontorer.

2009

Conforma Inredning i Luleå blir kjøpt opp og setter dermed Input interiors nordligste kontor på kartet.

2010

På Sveavägen 145 blir det arrangert en installasjon med Jonas Bohlin. Opp gjennom årene har det blitt gjennomført flere utstillinger i Stockholm, blant annet med Ronan og Erwan Bouroullec, Alfredo Häberli, Gunilla Allard og Mats Theselius.

2011

Input interior undertegner en unik rammeavtale med Kammarkollegiet, og blir dermed den første interiørbedriften som signerer en avtale med den svenske staten.

2011

Kontoret i Örebro vokser i forbindelse med en ny rammeavtale for Värmlands Läns Landsting og Karlstad Kommune. For å tilfredsstille etterspørselen fra kundene blir det åpnet kontor i Karlstad.

2011

I løpet av året passerer man den magiske grensen når omsetningen kommer opp i over 1 milliard svenske kroner.

2014

Innredningsstudioet Incentro blir kjøpt opp, og Input interiors eksisterende Karlstadselgere får nye kolleger og lokaler i Karlstad.

2014

Uppsala får forsterkninger når Erlandssons Interiör blir kjøpt opp og den ekspansive fremgangen i byen får ytterligere kraft.

2014

Input interiors interne utdanningsprogram, Input Academy, lanseres. Utdanningene tilbyr kunnskap innen relevante områder som hjelper medarbeiderne våre med å svare på spørsmål og utfordringer fra kundene på beste mulige måte.

2015

I januar lanserer Input interior Greenified for å inspirere til et mer ansvarsfullt, bevisst og sirkulært eierskap til møbler og interiør.

2015

I september innvies Input interiors nye showroom i Borås, de gamle lokstallene fra 1863, etter en omfattende renovering.

2017

I januar etablerer Input interior for første gang virksomhet utenfor Sveriges grenser når Stålbox i Helsingfors kjøpes opp. Dermed har vi virksomhet på 22 steder i Norden.

2017

Input interior feirer 30-årsjubileum og ser framover mot nye utfordringer.

2018

Et nytt kapittel skrives når EFG European Furniture Group blir kjøpt opp. Dermed tar Input interior steget inn i det øvrige Norden når virksomheten nå også omfatter Norge og Danmark.

2019

Gjennom oppkjøpet av Erla Inredningar etableres virksomhet i Borlänge og Input interior får kontor sentralt i Dalarna.

2020

I januar innvies Input interiors nye sentrale showroom i Helsinki Design District.

2020

I februar forsterkes Input interiors virksomheter i Norge når den fristående innredningsaktøren Rom for Flere blir kjøpt opp.

2021

Som det første uavhengige innredningsselskapet starter Input interior et sirkulært bruktmarked for møbler. Nettbutikken Greenified blir en ny milepæl i selskapets bærekraftsarbeid.

2022

Input interior og Greenified når en ny milepæl når den sirkulære nettbutikken lanseres i Danmark, Finland og Norge.

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

Takk for din henvendelse

Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

Til skjemaet
Oops

En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

Til skjemaet