Helsingborg Sykehus

For å møte fremtidens krav til moderne og tilgjengelig pleie ruster Helsingborgs Sykehus opp lokalene sine og bygger ut. Resultatet blir lyse pleieavdelinger med fokus på bedre pleie og større fleksibilitet.

De første som flyttet inn i de nyoppussede lokalene på sykehuset var øyeavdelingen, en av de travleste avdelingene med ca. 200 pasienter hver dag. Lokalene er utformet både ut fra pasientenes og personalets behov. Det har blant annet blitt installert store glasspartier som slipper inn mye lys.

– Øyeavdelingen ligger høyt opp i bygningen, og har en fantastisk utsikt som vi ville ta vare på. Utsikten og dagslyset som strømmer inn, gjør at det er mye lettere å orientere seg, sier Anna Hjorth, oppdragsansvarlig arkitekt på FOJAB arkitekter.

Fargesterke løsninger

Planløsningen er også blitt bedre. Tidligere var det bare et stort venteværelse som ble brukt av hele mottaket. Nå er det flere mindre venteværelser i tilknytning til undersøkelsesrommet, noe som gjør det enklere både for pasienter og personale. Materiale og farger er gjennomgående lyse, og innredningen har innslag av askfinér. Fargene har også spilt en avgjørende rolle for utformingen av øyeavdelingen – ulike farger kommuniserer tydelig med den som søker pleie.

– Vi har hatt en gjennomgående tanke rundt fargene for å gjøre orienteringen enklere. Mørke dører står i tydelig kontrast til de lyse veggene slik at personer med nedsatt syn kan finne dem. Gulvene i alle kommunikasjonsområdene har fått en mørkere gråfarge, og gulvene i undersøkelsesrommene har fått en lysere farge. Venteværelsene er også malt i spesielle farger. Fargen oransje signaliserer ekspedisjon og at det er personale på plass som kan svare på spørsmål og informere, sier Anna Hjorth.

Møbler for fremtidens behov

Både lokalene og innredningen er designet slik at de skal kunne endres over tid og tilpasses fremtidens pleiebehov og arbeidsmåte. Input interior har levert all innredning til mottaket unntatt sykehussengene.

– Vi er vant til å levere behovstilpasset og oppfylle ulike krav. Spesielt innen pleie og omsorg er det ofte spesifikke krav som vi må imøtekomme, for eksempel at all innredning skal kunne sprites og tørkes av. I dette prosjektet var også tanken at møbleringen skal være en del i en langsiktig bærekraftig tankegang, og derfor skal de kunne flyttes med og passe inn ved omorganiseringer, sier Chriss Vourdouka, selger og prosjektleder i Input interior i Helsingborg.

Det eksisterende sykehuset renoveres etappevis samtidig som en helt ny bygning vil bli bygd. Man beregner at hele ombyggingen av Helsingborgs sykehusområde skal være ferdig i 2025.

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

Takk for din henvendelse

Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

Til skjemaet
Oops

En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

Til skjemaet