Gjenbruk skaper levende kontorer

Går det an å spare både penger og miljøet når kontoret blir dobbelt så stort? Det var spørsmålet simuleringsselskapet Surgical Science stilte seg. For å få svar kontaktet de Input interior og Greenified. – Vi trengte ikke å velge mellom gunstig pris, miljøvennlige alternativer og kvalitetsprodukter. Vi har fått alle tre, og vi er veldig fornøyde, sier Office Manager Lena Emilsson.

Det svenske selskapet Surgical Science har utviklet VR-simulatorer innenfor medisin i over 20 år. Nå driver de virksomhet på tre kontinenter, og i år har de cirka 40 medarbeiderne ved hovedkontoret i Göteborg flyttet til en nesten dobbelt så stor arbeidsplass.

– Vi utvikler hovedsakelig programvare, men også maskinvare, til VR-simulatorer som blant annet kirurger og spesialister bruker til å øve seg før operasjoner. I disse lokalene foregår det programmering, men de fungerer også som et showroom for kunder og investorer som kommer på besøk, sier Lena Emilsson, som er Office Manager ved hovedkontoret.

I den ene delen av kontoret står det topp moderne simulatorer som brukes til kirurgi ved universitetssykehus og klinikker verden over. Arbeidsplassene, møterommene og fellesområdene består av cirka 80 prosent brukt innredning.

– Vi har knapt sett på nye møbler. Det meste kommer fra e-handelsplattformen Greenified eller de tidligere lokalene våre. Vi har kunnet kjøpe kvalitets- og designprodukter til en rimeligere pris og samtidig oppnådd store miljøbesparelser ved å gjenbruke allerede produserte møbler, sier Lena Emilsson.

«Passer inn i vårt innredningskonsept»

Å kjøpe brukt og få det til å passe inn i selskapets innredningskonsept har ikke skapt store utfordringer for Surgical Science. Gjenbruk har snarere vært en ressurs.

– Vi setter pris på å ha en blanding av produkter på kontoret. Det skaper en levende følelse og passer inn i vårt innredningskonsept. På Greenifieds hjemmeside finnes det et stort utvalg av produkter med bilder og priser. Det har gjort det enkelt å planlegge flyttingen, fortsetter Lena Emilsson.

Stina Lust Peterson, Account Manager i Input interior, har vært involvert i prosjektet og forteller mer:

– Fordelen er at det alltid går an å finne enkeltprodukter eller store volumer av samme modell på Greenified. Det gir muligheter for alle typer prosjekter. Her har vi primært jobbet med å skape variasjon, og det er ekstra gøy.

På det gamle kontoret var det mye rødt, svart og stål i innredningen, noe som var i tråd med logoen og den grafiske profilen. I dag er det trematerialer og nyanser av blått som går igjen. Hvis eksisterende produkter var uforenlige med målbildet, var en effektiv løsning lett tilgjengelig.

– Deler av innredningen fra det gamle kontoret var slitt og passet ikke inn i det nye konseptet. For å unngå å kassere møbler har vi rekondisjonert dem. Vi fant nye stoffer vi kunne trekke om møblene med, og nå går det ikke an å se at de er brukte. Alle gardinene er dessuten sydd om. Det går an å gjøre veldig mye for å tilpasse innredningen til nye lokaler eller konsepter, sier Stina Lust Peterson.

Da det nye kontoret stod klart og Input interior hadde levert de nygamle møblene, fikk medarbeiderne endelig se de nye lokalene.

– En av de nye medarbeiderne våre ble sjokkert da hun fikk høre at all innredning var brukt. Vi har fått svært positiv tilbakemelding fra kollegaene våre, og det er gøy, avslutter Lena Emilsson.

 

 

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

Takk for din henvendelse

Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

Til skjemaet
Oops

En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

Til skjemaet