Greenified ble lansert i Finland på ny designfestival

En ny internasjonal designfestival og et prisbelønt arkitektkontor satte tonen for og dannet rammen rundt lanseringen av Greenified i Finland. E-handelsplattformen blir det nye verktøyet for ansvarlig fornying og håndtering av innredning i fremtiden.

Greenified er en nettbutikk som gjennom design og gjenbruk gir bedrifter og organisasjoner nye muligheter til å ta bærekraftige valg. Da Greenified skulle presenteres for det finske markedet for første gang, var både dato, sted og gjennomføring valgt med omhu.

– Greenified ble lansert gjennom en installasjon skapt av prisbelønte Fyra på premieren av Design Helsinki. Det er et tegn på styrke – og stor etterspørsel. Det var en perfekt ramme, og nyheten har allerede fått mye oppmerksomhet i Finland, sier Birinder Singh, som er plassjef hos Input interior i Helsingfors.

 

 

Festivalen omfattet nærmere 80 utstillere på ulike arenaer rundt om i byen, og i Input interiors showroom hadde utstillingen et tydelig tema.

– Hele bransjen må ta nye steg i retning av bærekraftig utvikling, og hjørnesteinene i vår installasjon var fornybare materialer og gjenbruk. Hos Fyra vil vi bruke konkrete verktøy for å fremme en sirkulær økonomi, og Greenified gjør det mulig. Gjenbruksmøbler åpner for nye muligheter, og det er en tjeneste som designere og arkitekter har etterspurt, forteller partner og seniordesigner Niina Sihto i Fyra.

Innredningen i utstillingen kom i hovedsak fra Greenifieds nettbutikk. I tillegg presenterte innovative produsenter møbler laget av resirkulerte materialer. Med nye sirkulære løsninger bidro Fora Form, Gärsnäs, Mater og Stolab med flere innspill og ideer til bærekraftig utvikling.

– For oss handler det i første rekke om å lage produkter som holder i flere generasjoner med tanke på både kvalitet og design. Ettersom Greenified har en så tydelig bærekraftsprofil, var det lett å takke ja til å bidra med vår kunnskap, forteller eksportsjef Annika Mårtensson i Stolab.

 

 

Miljøtilpassede alternativer er nødvendige for å muliggjøre en langsiktig og positiv utvikling i bransjen – og Greenifieds lansering i Finland er et steg i riktig retning.

– Vi må bli flinkere til å ta vare på det som allerede finnes, enten det gjelder møbler eller materialer. I mange tilfeller innebærer det å tenke seg om en ekstra gang og ikke nødvendigvis bruke nye produkter til å oppdatere miljøer. Vi opplever stor interesse for gjenbruk blant arkitekter og kunder i Finland, men også hos bedrifter som jobber med ulike former for renovering av møbler. Det er en positiv utvikling som blir viktig for hele bransjen å ivareta, forteller Birinder Singh.

Greenifieds prosjektleder Klara Mannrolin og bærekraftansvarlig Patrik Clavenstam i Input interior presenterte hvordan vi kommer til å håndtere innredning i fremtiden.

– Gjenbruk vil bli stadig viktigere fremover, og de miljømessige fordelene ved å gjenbruke møbler er mange – og tydelige. Med greenified.fi viser vi nå hvor enkelt det er å kjøpe, leie eller selge gjenbruksprodukter, avslutter Klara Mannrolin.

 

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

Takk for din henvendelse

Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

Til skjemaet
Oops

En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

Til skjemaet