Svenske myndigheter kjøper brukt innredning for flere millioner

Nå har svenske myndigheter i ett år hatt en rammeavtale som gir dem mulighet til å kjøpe brukte møbler og sirkulære tjenester. Det svenske forsvaret, Uppsala universitet og Statens fastighetsverk er blant virksomhetene som har benyttet seg av muligheten.

Det siste året har svenske myndigheter for første gang hatt mulighet til å kjøpe inn brukte møbler og rekondisjonere produkter gjennom en riksdekkende avtale. Nylig presenterte Kammarkollegiet, som er Sveriges byrå for juridiske, finansielle og administrative tjenester, en oversikt over hvor mye penger myndighetene har brukt på sirkulære møbelprosesser.

Drøyt 9 millioner svenske kroner er investert i gjenbruk og rekondisjonering, med en topp på nesten 5 millioner i tredje kvartal.

Salgsstatistikken viser at myndighetene først og fremst henvender seg til Input interior med nettbutikken Greenified som verktøy for sirkulær handel. Marcus Berntson, Head of KAM i Input interior, snakket om viktigheten av slike avtaler for å øke omfanget av gjenbruk allerede da avtalen ble inngått i fjor.

– En tydelig avtale i ordnede former er avgjørende for at kunder skal føle seg trygge på å kjøpe og leie gjenbruksprodukter. Nå vil forhåpentligvis flere virksomheter oppdage hvor enkelt det er å bruke Greenified, og hvilke fordeler det er med bærekraftige og sirkulære møbeltjenester.

Rammeavtalen om innkjøp av brukte møbler er et resultat av det økte engasjementet rundt bærekraftige løsninger, og årets tall styrker den utviklingen.

– Møbler har lengre levetid enn mange tror, og mange myndigheter innser nå at ikke alt trenger å være nytt. Mange av de brukte møblene vi leverer, fremstår som helt nye. Vi ser positivt på denne utviklingen og håper at flere vil våge å ta det første steget. De fleste innser raskt at brukte møbler er en enkel og god løsning, avslutter bærekraftsansvarlig Patrik Clavenstam i Input interior.

 

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

Takk for din henvendelse

Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

Til skjemaet
Oops

En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

Til skjemaet