Input interior og Trygg-Hansa med stor gjenbrukssatsing

I flere nybygg i Malmö står brukt innredning i fokus. Ved E.ONs nordiske hovedkontor var gjenbruk utgangspunktet for hele innredningskonseptet, og Malmö Nya Domstol er møblert med 2 500 brukte produkter. Nå har Trygg-Hansa tatt imot siste leveranse av nyrenoverte møbler til sitt kontor i Hyllie.

Flere titalls tonn CO2-utslipp. Så store miljøbesparelser viser anslag at Trygg-Hansa har gjort ved å gjenbruke store deler av interiøret i stedet for å kjøpe nytt. Flyttingen til bydelen Hyllie i Malmö er en samlokalisering av fire kontorer med 1 200 medarbeidere.

Alt fra bordstativer og konferansestoler til akustikkskjermer og oppbevaringsløsninger er gjenbrukt. Store deler av innredningen er også blitt rekondisjonert, lakkert og trukket om.

Å velge gjenbruk fremfor nyprodusert innredning handler om ansvar, og ifølge Trygg-Hansa medfører det tungtveiende fordeler.

– Trygg-Hansa er et selskap som skal ligge i forkant, og for oss er det viktig å ta bevisste og bærekraftige valg. Det handler om å ta ansvar, noe vi har prioritert i planleggingen og innredningen av det nye kontoret. Med fasit i hånd er vi veldig fornøyde, og prosjektet har fått svært positiv tilbakemelding fra medarbeiderne, sier Facility Manager Helena Åkerman i Trygg-Hansa.

– Det går an å gjøre veldig mye for å gi eksisterende møbler en ansiktsløftning. I dette prosjektet valgte vi å skifte farger, slik at alle produktene skulle passe inn i det nye innredningskonseptet, forteller Olle Källström fra Input interior, som har vært totalleverandør av innredning og tilhørende tjenester.

Målet med alle møblene har vært å minimere CO2-utslippene, og innredning som ikke ble benyttet på det nye kontoret, er gjenbrukt på Trygg-Hansas kontorer i Stockholm og Umeå. Over 300 produkter har dessuten fått nye eiere gjennom Greenified og dermed et nytt liv på andre steder i Norden.

– Greenified har vært en stor ressurs i prosjektet og muliggjort nye sirkulære møbelprosesser. Det er et smart og nyttig verktøy i både store og små prosjekter, fortsetter Olle Källström.

Grunnen til at Trygg-Hansa, E.ON og Malmö Nya Domstol valgte å gjenbruke innredning i stor skala, er at de fikk muligheten til å gjøre nettopp det, mener Input interior. Innredningskonsernet har sett en stor holdningsendring de siste årene og trekker frem Region Skåne som en viktig aktør.

– Region Skåne var tidlig ute med å stille strengere krav til bærekraft i anbudsprosesser, og bidro til at regionen nå ligger i forkant. Med både fossilfrie leveranser og mer bærekraftige produkter. Kravene er i ferd med å bli strengere i hele landet, og vi ser en økende interesse for brukte og rekondisjonerte møbler, avslutter Olle Källström.

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

Takk for din henvendelse

Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

Til skjemaet
Oops

En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

Til skjemaet