Innredning til en av verdens fremste destinasjoner

I Kristiansand er en kornsilo fra 1930-tallet forvandlet til et av Nord-Europas fremste samlingssteder for kunst- og kulturopplevelser. Input interior har levert innredning til prosjektet, som allerede er kåret til en av verdens fremste destinasjoner.

Kornsiloen på den lille øya Odderøya i Kristiansand har vært stengt siden 2008, men allerede to år tidligere ble siloen vernet av bystyret. Da den lokale forretningsmannen Nicolai Tangen donerte den private kunstsamlingen sin til hjembyen i 2015, var det utgangspunktet for «Kunstsilo»-prosjektet.

I 2019 ble det første spadestikket tatt og nå, drøye fem år senere, har Kunstsilo åpnet for publikum.

Det spansk-norske arkitektfirmaet Mestres Wåge Arquitectes har utviklet innredningskonseptet med mål om å bevare den historiske arkitekturen i kombinasjon med nye elementer. Blant annet er 30 siloer kuttet av innvendig for å gi plass til et stort åpent rom som skal kunne romme konserter og store forsamlinger.

 

 

En av verdens fremste destinasjoner

Totalt rommer Kunstsilo 3300 kvadratmeter og hele 25 gallerier. Input interior har levert innredningen til kunstmuseet, som er kåret av Financial Times til en av verdens fremste destinasjoner i 2024.

– Det har vært fokus på nordiske varemerker og møbler av høy kvalitet, og totalt sett har blitt veldig fint, sier Sissel Merete Ødegård, Site Manager hos Input interior i Kristiansand.

 

 

Elisabeth Haukelidsæter, ansvarlig prosjektleder i Input interior, er mildt sagt fornøyd med resultatet.

– Interiørarkitekten har gjort en imponerende jobb hvor alt er nøye gjennomtenkt. Det har vært korte leveringsdatoer og frister, men vi har hatt et godt samarbeid med alle parter og sluttresultatet taler for seg selv, avslutter Elisabeth.

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

Takk for din henvendelse

Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

Til skjemaet
Oops

En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

Til skjemaet