Telia satser på 80 prosent gjenbrukt innredning

Når drøye 700 medarbeidere flytter inn i Telias nye lokaler i Luleå, er det gjenbruk og bærekraft som er sentralt. Her består omtrent 80 prosent av innredningen av gjenbrukte møbler. – Vi hadde et sterkt behov for å håndtere og ta vare på brukte møbler på en bærekraftig måte, sier Tommy Nordström fra Group Real Estate hos Telia Company.

Denne uken flytter Telias medarbeidere inn i de nye lokalene i Luleå. Arbeidet med å fylle det 7200 kvadratmeter store kontorlokalet med møbler og innredning har pågått i flere uker. Interiøret som nå er på plass i Luleå, består av drøyt 80 prosent gjenbrukt innredning.

– Da vi flyttet virksomheten i Stockholm fra Farsta til Solna ble det mange møbler til overs. Vi hadde et sterkt behov for å håndtere dem på en bærekraftig måte, og da vokste det fram en idé om gjenbruk. Prosjektet har gått bra, og vi har hatt godt med støtte og engasjement blant medarbeiderne helt fra begynnelsen, noe som er morsomt, sier Tommy Nordström.

Møbler med nye funksjoner

Møblene som er gjenbrukt i prosjektet, er av bærekraftig og høy kvalitet som sikrer at oppfriskningen og renoveringen de har gjennomgått, forlenger levetiden og gjør dem tilstrekkelige for nye behov. Noen møbler har også blitt pyntet opp med nye tekstiler eller overflater. Andre har gjennomgått en total makeover og er bygd om fullstendig og dermed fått nye funksjoner og en ny sjanse.

Økt interesse for gjenbruk

Gjenbruksprosjektet i Luleå er av unik størrelse i svensk sammenheng. Og interessen for å ta vare på møbler og innredning framfor å kassere og kjøpe nytt har økt. Det mener Mille Milehem, COO hos Input interior som har stått i ledelsen for gjenbruket og levert den ombygde innredningen til Telias kontor.

– Vi ser en voksende interesse for denne typen gjenbruk av møbler. Det handler til dels om en økt bevissthet blant medarbeidere og folk flest. Vi forventer at et selskap skal tenke på omgivelsene og miljøet. Bruk av jordens begrensede ressurser må bli en del av et sirkulært kretsløp – ikke en billett til søppelplassen, sier Mille Milehem og fortsetter:

– Når det hendler om slike store mengder interiør utgjør det faktisk en forskjell. Hvis vi bare tar for oss de godt og vel 700 skrivebordene og 550 arbeidsstolene som har fått en ny sjanse i prosjektet, så inneholder de 30 tonn metall, 16 tonn tre og tre tonn plast. Og dette er bare en liten del av alle møblene i prosjektet, avslutter Mille Milehem.

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

Takk for din henvendelse

Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

Til skjemaet
Oops

En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

Til skjemaet