Haymarket

Roségull, tregulv og spesialdesignede tapeter. Haymarket byr på lekne fargevalg, geometriske mønster og optimistisk art déco.

At Haymarket by Scandic er et hotell du sent glemmer, er helt klart allerede når føttene synker ned i den tykke matten ved inngangen.

Her kommer du direkte inn i 20-tallet. Innredningen oser av optimisme, glamour og fremtidstro – art déco på sitt beste. Tidstypiske innslag matcher noen av våre moderne favorittdetaljer som grønn marmor, varme metaller og pudrete pasteller.

Men hvordan forvandles et gammelt, tradisjonsrikt varehus som PUB til et storhotell som flørter friskt med fortid, nåtid, det storslagne og lekne, toppet med Greta Garbos mystikk – uten å miste den røde tråden?

Stiler fulle av kontraster

For å få svar på spørsmålet kontaktet vi Ann Marie Ekroth fra arkitekt- og designbyrået Koncept Stockholm. Som kreativt ansvarlig har hun i nært samarbeid med Scandic og med god støtte av Input interior realisert idéen om Haymarket.

– En innredning som henter inspirasjon fra stedet og som våger å blande stiler, varer lenger og blir mer interessant. Vi har jobbet mye med kontraster. Ved å plukke opp geometriske former og mønster fra art déco i designen av de moderne møblene, har vi lyktes med å skape en helhet.

Haymarkets fargeskala er inspirert av den rosa tonen på fasaden. Men for å finne kilden til den blå kontrastfargen må vi se ut av vinduet, mot Konserthusets coelinblå fasade. For å få en enda nærmere tilknytning til plassen og byggets opprinnelse er mange originaldetaljer blitt rekonstruert.

– En liten, men utrolig viktig detalj som får innredningen til å henge sammen og heves er trappegelendrene i art déco-stil som er gjenskapt fra 20-tallets varehus. Sammen med moderne innslag som den store digitale skjermen ved inngangen, knyttes fortid og nåtid sammen, sier Ann Marie Ekroth.

Dramatisk inspirasjon

Den fargerike historien om Greta Garbo skaper enda en ekstra dimensjon i Haymarkets innredning. Garbos karriere som hattemodell på 20-tallets PUB-varehus fører filmens verden inn i prosjektet hvor filmscenografi har inspirert til spissfindige detaljer i innredningen. Skrekklassikeren The Shining har gitt inspirasjon til mønsteret i teppene i hotellkorridorene hvor herlige palmebladmønster hentet fra Ingrid Bergmans romantiske suksessdrama Casablanca livner opp den karibiainspirerte baren Americain.

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

Takk for din henvendelse

Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

Til skjemaet
Oops

En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

Til skjemaet