Original Sokos Hotel Helsinki

Innredningen reflekterer atmosfæren i bygningen fra 1952.

Original Sokos Hotel Helsinki ble oppført i 1952 og er et landemerke fra den funksjonalistiske epoken. Interiørarkitektene hos Fyra fikk i oppdrag å oppdatere hotellets lokaler, men de måtte bevare atmosfæren fra 1950-tallet og vise respekt for den originale utformingen.

Renoveringsprosessen omfattet alt fra hotellrom, lobby og korridorer til restauranten i 10. etasje, som delvis er verneverdig. I tillegg ble originalinventar som lenestoler og armaturer renovert og restaurert.

Restaurantens blikkfang er utsikten over Helsingfors, og under renoveringen ble elementer som hindret utsikten fjernet for å åpne opp enda mer. Restaurantlokalet inneholder også mange kulturelt og historisk verdifulle gjenstander, blant annet lysekroner designet av Paavo Tynell.

– Opp gjennom tiårene har bygningen blitt både reparert og renovert, så det viktigste var å skape en visuell sammenheng mellom de ulike delene av bygningen, forklarer Eva-Marie Eriksson fra Fyra.

Input interior har levert innredning til 10. etasje.

– Det var kjempegøy å få være med på dette prosjektet, der innredningen måtte velges med respekt for den kulturelt og historisk verdifulle atmosfæren, sier prosjektleder Janne Härmä hos Input interior i Helsingfors.

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

Takk for din henvendelse

Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

Til skjemaet
Oops

En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

Til skjemaet