Zander K

Grønne nyanser stikker seg ut fra det ellers så diskrete fargevalget som går hånd i hånd med innredningens innslag av naturmateriale.

Med en moderne karakter inspirert av norsk natur skaper Zander K en oase hvor diskrete detaljer fanger tankene til den besøkende.

Zander K, midt i sentrum av Bergen, glir med sine seks etasjer inn i byens bebyggelse, da de to øverste etasjene er trukket inn for å harmonere med det lave bybildet. Her er det 249 rom, men det ser mindre ut utenfra. På den blå fasaden er det ingen stor skilt, kun et mindre diskret. Det handler om å skape et inntrykk av eksklusivitet, men ikke nødvendigvis luksus.

– Jeg liker to typer hoteller. Klassiske luksushoteller der hver detalj er nøye gjennomtenkt. Den typen hoteller er som elegante damer. De eldes ikke. Den andre typen er et koselig hotell, som ikke er for prangende. Det skal føles som hjemme. Utfordringen med Zander K var å bygge noe helt nytt som føltes ekte og ikke kunstig, sier Eero Koivisto som sammen med et team fra arkitektkontoret Claesson Koivisto Rune står bak designkonseptet for Zander K. Input interior har hatt ansvar for å lede prosjektet med innkjøp, leveranser og montering.

Styrende element

Inspirasjonen til Zander K er hentet fra norsk natur med grønn, mørk skog. Det kjenner man når man kommer inn i lobbyen. Det skal være koselig og pent. For å skape arkitektonisk orden og balanse tok Claesson Koivisto Rune utgangspunkt i store og små elementer i innredningen for å bygge opp hotellets verdier.

– Når du kommer inn i bygningen, går du inn i en grønn verden. Det tar bare noen tiendedels sekunder å komme gjennom luftslusen i grønt glass, men det er en sterk opplevelse som leder deg rett inn i lobbyen. Her blir du møtt av asymmetrisk plasserte søyler i polert rå betong som bidrar til skogsfølelsen. For å orientere de besøkende i lobbyen, som åpner opp til alle deler av hotellet, har hver avdeling fått et element som er i større skala enn normalt, sier Eero Koivisto.

Det første store som fanger oppmerksomheten er et åtte meter langt bord fra Nikari. Bak dette er det en bardisk i sink. Resepsjonsdisken i brun marmor gir en solid og tung følelse, det samme gjør den seks meter lange marmorblokken i matsalen som henger på en vegg i rå betong. Til og med de runde grønne gardinene som kan trekkes for i restauranten, utgjør et veiledende moment.

– Når elementene er på plass, er det enkelt for oss å velge innredning. Funksjoner, materiale og farger er allerede valgt. Det er bare å gå ut fra paletten som finnes. Og hvis vi ikke finner det som trengs, får vi spesialprodusere, sier Eero Koivisto.

Diskrete detaljer

Zander K har i likhet med mange andre Claesson Koivisto Rune-prosjekter, spennende, men diskrete detaljer. Her finnes det for eksempel mange designklassikere som til en viss grad er forandret, uten at det er veldig synlig. Som den klassiske Thonet-stolen Nr.18. For å skape noe unikt og interessant ble stolene montert i en blanding av mørke og lyse treslag. Man kan også finne en spennende kobling til byens 280 regndager i mønsteret på gardinene på hotellrommene.

– Sammenlign det med å være sammen med en venn. Når dere sitter og prater og konsentrerer dere om hverandre, tenker dere ikke så mye på omgivelsene. Hvis vennen derimot er forsinket og du sitter alene og venter, da skal omgivelsene fange oppmerksomheten din og sette tankene dine i sving. Ikke noe høylytt og prangende, men stillferdig og litt ettertenksomt, avslutter Eero Koivisto.

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

Takk for din henvendelse

Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

Til skjemaet
Oops

En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

Til skjemaet