Coworking-konsept etableres i Stockholm

Med coworking-konseptet UMA Workspace vil Technopolis skape attraktive og moderne kontorlokaler for både små og store foretak. Konseptet finnes allerede på 13 steder i Norden og Baltikum. UMA Kungsbron blir selskapets første satsing i Sverige og Stockholm, hvor etterspørselen etter kontorlokaler er stor.

De siste årenes mangel på kontorlokaler i større byer har ført til en kamp mellom foretakene for å sikre seg de sentrale lokalene som finnes, ofte til en høy pris.

– Det er ikke nok plass i sentrum av Stockholm, og det har ført til stor etterspørsel etter moderne og fleksible kontorlokaler. At vi nå etablerer UMA Kungsbron med en unik beliggenhet er et skritt i riktig retning for å møte etterspørselen, sier Niko Pulli, director of Services i Technopolis.

Technopolis er et finsk børsnotert selskap som driver bedriftsparker i seks land i Norden og Baltikum. Virksomheten inkluderer coworking-konseptet UMA Workspace; fleksible og moderne kontorlokaler med attraktive beliggenheter. I tillegg til nå i Sverige, finnes konseptet også i Finland og Norge samt Russland, Estland og Litauen. Selskapet gikk nylig inn på det danske markedet og har inngått leiekontrakt for en eiendom i København, i en tverrgate til den populære handlegaten Strøget.

Innredning i skandinavisk stil

Med etableringen i Stockholm satser Technopolis på å kunne tilby flere kunder stilige og tilgjengelige lokaler midt i sentrum. Når UMA Kungsbron ved Klara Strand åpner i mai, kommer 2350 kvadratmeter kontorlokaler til å stå klare med ulike typer aktivitetsbaserte arbeidsstasjoner, adskilte kontorplasser og 7 konferanserom. Kontorets interiør er tegnet av Gullstén-Inkinen, og innredningen, som er preget av skandinavisk design fra bl.a. finske Marimekko og Artek, er levert av Input interior. Lokalenes sentrale beliggenhet passer perfekt for foretak med hovedkontor i forstedene som vil holde kundemøter eller presentasjoner i nærheten av bykjernen.

– Vi ser på UMA Workspace som en ultimat utvidelse av det egne kontoret, sier Mille Milehem, COO hos Input interior, som har levert innredningen til UMA Kungsbron. Vi anser at digitaliseringen nå har nådd så langt at lokaler ikke er en forutsetning eller en begrensning. Vi tenker også selv i de baner, på den måten at vi tilbyr andre aktører, som arkitekter og innredningskonsulenter, å bruke våre lokaler og utstillinger ved behov. Til gjengjeld ser vi på mulighetene for å bruke lokalene våre på en annen måte, f.eks. ved å forminske våre egne arbeidslokaler og tilby dem på andre måter hvor coworking kan være ett av flere alternativer, fortsetter Mille Milehem.

Fleksibilitet i fokus

Fleksibilitet er nøkkelordet for Technopolis coworking-konsept hvor medlemmer som reiser mye, kan bruke alle UMA Workspace i ulike byer. For dem som trenger kontorplass i løpet av dagen eller for noen timers arbeids, fungerer dette ved hjelp av en dagpassløsning.

– Vårt coworking-lokale i Stockholm kommer til å samme profil som det i Helsinki. Vi har flere kunder som ofte er på reisefot, og mange av dem kommer til å bruke det nye UMA Kungsbron når de er på jobbreiser i Stockholm, ettersom det ligger et steinkast fra stasjonen og ekspresstoget til Arlanda. Andre leietagere, som etablerte selskaper og også selskaper som er i vekstfasen, har fordeler ved at de kan bygge nettverk og knytte verdifulle kontakter i fellesskapet som UMA Workspace tilbyr, fortsetter Niko Pulli.

Flere satsinger framover

Framover fortsetter Technopolis å satse på å levere kvalitative og smidige coworking-opplevelser for entreprenører rundt om i Norden og Baltikum. Selskapet har satt av 30 millioner euro for å bygge et nettverk med 20 nye UMA Workspace-kontorer for å kunne møte etterspørselen i de større byene.

– Nye UMA Kungsbron er et ambisiøst første skritt i Stockholm, men det er bare begynnelsen, lover Niko Pulli.

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

Takk for din henvendelse

Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

Til skjemaet
Oops

En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

Til skjemaet