Damsgård skole står nå klar

Damsgård skole står nå klar i Bergen. En skole som skal fungere som en samlingsplass for flere ulike kulturer og identiteter.

Den opprinnelige skolen ble først tatt i bruk på 60-tallet og levde ikke lenger opp til kravene til et moderne skolemiljø. Derfor ble det besluttet å rive skolen og i stedet oppføre et helt nytt skolebygg. Med tre etasjer og større plass gir skolen nå rom til 450 elever fra klassetrinn første til syvende.

Den nye skolen er innredet av Rambølls arkitekter og interiørarkitekter, der fokus har vært å skape et flerkulturelt samlingssted. Hvert trinn har sin egen identitet med ulike fargesettinger og spesielle grafiske mønster. Rambøll har utarbeidet et konsept basert på tradisjonell ornamentikk og formspråk fra ulike kulturer. Målet var å slå sammen den lokale identiteten i bygningen som et bidrag til kunst- og kulturhistorien, sier Grete Skogmo Haugland, interiørarkitekt i Rambøll.

Forandres i takt med pedagogikken

De nye lokalene er lyse, romslige og fleksibelt innredet. Både møblering og flater skal kunne tilpasses etter skiftende behov.

– Skolesituasjonen endrer seg stadig med hensyn til elevtall, gruppedeling og læremetoder.  Det skal derfor legges til rette for størst mulig fleksibilitet og generalitet i undervisningsarealene. I utformingen og organiseringen av basene er det tatt hensyn til at romutformingen kan endres over tid, noe som resulterer i stor grad av generalitet og fleksibilitet, sier Grete Skogmo Haugland.

Les mer om Damsgård Skole.

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

Takk for din henvendelse

Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

Til skjemaet
Oops

En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

Til skjemaet