Slik skal våre kontorer og offentlige miljøer se ut

Bærekraft dominerer – sammen med tre, jordtoner og mettede farger.

Under den 70. utgaven av Stockholm Furniture & Light Fair, Nordens største møbel- og interiørmesse med rundt 700 utstillere og 40 000 besøkende, preget fokuset på bærekraft både formgiving, materialvalg og produksjon hos flere av utstillerne.

Økt interesse for bærekraft og gjenbruk ser vi også i både private bedrifter og offentlig sektor. Blant annet blir krav til gjenvinning stadig vanligere i anbudsprosesser. Virksomheten, medarbeiderne og omverdenens innstilling til miljø og bærekraft styrer i stadig større grad valgene som tas, også når det gjelder innredning.

Flere møbelprodusenter viste på Stockholm Furniture Fair frem produkter med en tydelig bærekraftprofil. Kvalitet står i fokus, og da handler det ikke bare om at produktene skal vare lenge rent fysisk, men de skal også holde estetisk. Kanskje er det nettopp derfor vi ser mange klassiske materialer som tre og skinn samt tidløse, naturnære toner i beige supplert med mettede farger som skaper kontraster.

Flere av utstillerne presenterte produkter som enkelt kan tas fra hverandre, noe som gjør det enkelt å reparere eller bytte ut slitte deler. Dette gjelder for eksempel Lammhults nye benkesystem, Teius, som er laget i gjenbrukt aluminium.

 

 

Å ta vare på materialer som man tidligere har ansett som svinn fra produksjonen, var også en tydelig trend på messen. I fjor lanserte Abstracta lydabsorbenten Sahara, laget av materiale som blir til overs i produksjonen av vinkorker i Portugal. I år følger de opp med nyheten Pillar, en lydabsorbent bestående av tekstilrester fra egen produksjon. Det samme ser vi hos Kasthall, som bruker restegarn fra produksjonen i det nye tuftede teppet Flourish. Dette minimerer svinnet og gir teppene unike fargekombinasjoner.

 

 

En annen produsent som også satser på å gjenbruke rester og ta vare på naturressurser, er Stolab, som i 2019 gjenbrukte over 16 000 deler i produksjonen sin. Av treet som blir til overs etter produksjonen av den klassiske pinnestolen Lilla Åland, lager de både setet på barnestolen Lilla Åland og krakken Lilla Snåland.

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

Takk for din henvendelse

Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

Til skjemaet
Oops

En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

Til skjemaet