Verdig, varmt og innbydende

Evelina Höglund, selger og prosjektleder på Input interior, beskriver sine tanker om og erfaringer med utforming av helse- og omsorgsmiljøer.

Hva synes du det er viktig å tenke på når man innreder et helse- og omsorgsmiljø?

– Å unngå institusjonsfølelsen. Et helse- og omsorgsmiljø skal stimulere det friske og innredes med varme og omtanke. Det skal gi håp og fungere for både pasienter, pårørende og personale. Det er også viktig å understreke at helse og omsorg ikke er aldersrelatert. Pasienter og pårørende finnes i alle aldre.

Men er det alltid mulig å kombinere funksjon og estetikk?

– I miljøer med ekstra strenge krav kan det av hygieniske og funksjonsmessige årsaker være vanskelig å jobbe med myke materialer og tekstiler, som ofte forbindes med varme og omsorg. Da blir i stedet detaljer som farger veldig viktige. Gjennomtenkte fargevalg betyr mye for miljøet. På bordplater kan vi for eksempel sette farge på laminat eller kantlister, og stativer kan lakkeres for å skape en hyggeligere atmosfære. Fra NCS- til RAL-farger – her har vi uendelig mange valgmuligheter.

Er det noen detaljer i helse- og omsorgsmiljøer som mange glemmer, men som betyr mye?

– Noe man kanskje ikke tenker så mye på, er at det i helse- og omsorgssektoren ofte blir mye venting. Et venterom skal skape en følelse av trygghet og verdighet samt gi et godt førsteinntrykk av institusjonen. Behagelige og varierte sittealternativer er
å foretrekke, siden noen har behov for skjerming eller personlig rom, mens andre vil være nær sine pårørende.

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

Takk for din henvendelse

Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

Til skjemaet
Oops

En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

Til skjemaet