Tre måter å innrede behovstilpasset på

Trender kommer og går. Gode løsninger består. Å kun innrede etter det som er trendy, holder sjelden i lengden. Gå i stedet ut ifra virksomhetens spesifikke behov og utvalgte mål. Resultatet blir en innredning som både støtter hverdagen og utgjør en plattform for måloppfyllelse. Forsinker og frustrerer ikke.

Å innrede behovstilpasset er å innrede smart. Med arealer tilpasset størrelsen på organisasjonen, møbler som støtter arbeidsmåten og en innredning som tydeliggjør varemerket, kan man holde kostnadene nede og gjøre de ansatte mer produktive. Senk fraværet og øk trivselen. Det gjelder bare å vite hvordan. Her går vi inn på hvordan arbeidsarealene kan se ut og fordeles for å optimalisere virksomheten.

Vi har delt opp arbeidsarealene i tre deler:

Tradisjonelle arbeidsarealer som skrivebord, arbeidsstoler og oppbevaring.
Uformelle møteplasser som korridorer, åpne områder, skriverstasjoner og lounger.
Formelle møteplasser som konferanserom, grupperom og pauserom.

 

Tradisjonelle cellekontorer

En klassisk layout hvor hver medarbeider har en adskilt base. Enkeltstående og delte kontorer med individuelle arbeidsplasser utgjør det største arealet. Det finnes store muligheter for uforstyrret, enkeltstående arbeide og for individuell tilpasning av arbeidsplassen. Her er det god plass til personlig oppbevaring. Med smart planlegging, vinduspartier og åpne dører blir det tradisjonelle cellekontoret dynamisk og innbydende. Uformelle møteplasser er begrenset, noe som minsker det spontane utbyttet i korridorer og frie arealer. Formelle møter skjer på pauserom, grupperom og i konferanserom.

Kontor och näringsliv Traditionellt cellkontor

 

Åpent kontorlandskap

I det åpne kontorlandskapet er den enkelte arbeidsplassen sentral, men utformingen åpner opp for større flyt og samtaler mellom de ansatte. Arbeidsplassene er satt nær hverandre, og skjermvegger og lydabsorbenter er avgjørende for å skape et stimulerende, men samtidig rolig arbeidsmiljø. Færre vegger og flere åpne flater åpner opp før større flyt på arbeidsplassen og innbyr til spontane møter – ved arbeidsplassen eller på åpne flater. Det åpne kontorlandskapet øker kommunikasjonen mellom medarbeiderne, samtidig som tryggheten i den egne basen består.

Kontor och näringsliv Öppet kontorslandskap

 

Aktivitetsbasert

I den aktivitetsbaserte layouten er det arbeidsoppgavene for øyeblikket som avgjør hvor, hvordan og med hvem man jobber. Kanskje har medarbeiderne en base for det tradisjonelle skrivebordsarbeidet, men den er ofte betydelig mindre. Basen kan også fjernes fullstendig, og medarbeiderne velger da blant en overflod av arbeidsplasser for dagen, timen eller prosjektet. Områdene for uformelle og formelle møter utgjør minst 50 % av lokalene. Det gir rom for fleksibilitet og selvsagt utveksling mellom medarbeiderne. Flere medarbeidere får plass på mindre områder, og omorganisering blir enklere.

Kontor och näringsliv Aktivitetsbaserat

 

Hjelp på veien?

Usikker på hvilke arbeidsarealer som passer for dere? Kontakt oss for hjelp og rådgivning.

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

Takk for din henvendelse

Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

Til skjemaet
Oops

En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

Til skjemaet