En investering i fremtiden

I løpet av de neste fem årene skal det investeres nærmere 118 milliarder kroner i skolebygg, der 42 milliarder er avsatte for prosjekter som igangsettes allerede i år. Men hvordan skal læremiljøene se ut? Og hvilke faktorer har formet utviklingen?

Voksne arbeidsplasser har de siste 100 årene vært i stadig forandring. Nye funn og trender har påvirket hvordan mennesker arbeider, fra individuelle kontorrom til åpne landskap og aktivitetsbaserte miljøer. I en sammenligning har skolens miljøer stått stille. Nå holder det på å forandres. Vi befinner oss mitt i et skifte der flere skoler våger å utfordre tradisjonelle klasseromsoppsettene og i høyere grad møte elevenes behov når skoler renoveres eller nye skolebygg planlegges.

Norleif Vegsund, prosjekt- og produktansvarlig for området skole hos Input interior, har jobbet med møbler og innredning for skole i over 25 år og merker hvordan elevenes arbeidsmiljø prioriteres mye høyere.

– Det har skjedd en merkbar forandring i hvordan vi verdsetter barnas arbeidsplass, spesielt de siste 5-10 årene. Det er betryggende å se hvordan barnas læremiljøer tas på alvor, de er tross alt vår beste investering for fremtiden.

Ny teknologi, individualisering, mangfold og ikke minst ett utbrett holdbarhetsperspektiv har formet forandringen. For å kunne møte elever på individuelle plan får tradisjonelle klasserom ofte vike eller kombineres med arealer for en fleksibel innredning med behovstilpassede løsninger.

– Det handler om å utnytte lokalene på riktig måte og tilpasse innredningen etter undervisning og elever. Barn og ungdom er mer stillesittende nå enn tidligere, og ved å tilrettelegge aktive læringsmiljøer gir vi de beste forutsetninger for å utvikles motorisk og for å kunne ta imot lærdom. Gjennom å tilby gode ergonomiske løsninger og fleksible innredninger kan elever selv finne den plassen som er best egnet for å løse oppgaven de står ovenfor, sier Norleif Vegsund og fortsetter:

– Hev- og senkbare bord, ergonomiske stoler, sitteplasser som går å stable og smidig flytte rundt, skjermede sofaer og arbeidsplasser som skjermer av og skaper rom i rommet for konsentrasjon. God kvalitet er ikke bare et bærekraftig valg, men også et lønnsomt valg i lengden.

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

Takk for din henvendelse

Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

Til skjemaet
Oops

En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

Til skjemaet