Designers’ Saturday 2019

Designers’ Saturday er Norges største visning av produktnyheter innen design og innredning. En begivenhetsrik helg ladet med inntrykk, inspirasjon og spennende møter når utstillere og produsenter er samlet på ulike utstillinger rundt om i Oslo sentrum. Studenter fra de fremste norske designutdanningene stiller i tillegg ut elevarbeider, installasjoner og spennende prosjekter. Input interior summerer opp trendobservasjoner innen møbler, materialer og farger.


Ansvarlig design

Med et ønske om å bevege oss mot en mer bærekraftig retning var fokus under årets Designers’ Saturday «Responsibility», et høyaktuelt tema. Den yngre generasjonen med designstudenter belyste klimaproblematikken gjennom nyskapende installasjoner som gjenspeilet et betydelig engasjement og med et ønske om å bidra til en positiv utvikling.

Bevisstheten rundt miljøspørsmålet var også å se blant flere nyheter med forbedrede materialvalg av eksisterende produktfamilier. De grønne og mer bærekraftige initiativene med utsøkt skjønnhet og stil, uten å gi skadelige konsekvenser for naturen, ble godt lagt merke til under visningen. En spennende utvikling med nye materialer fra resirkulering, ny teknologi og overflødig materiale.


 

Naturen er den store inspirasjonskilden

Naturlig, organisk og bærekraft har også en sterk effekt på produksjonen av materialer, tekstiler og farger. Engasjementet rundt miljø preger også valg av materialer, og vi ser en større bevissthet rundt bærekraft. Valg av materialer, fokus på kvalitet framfor kvantitet og historien til produktene var definitivt tilstede blant utstillerne. I stedet for digitale print, ser vi broderier og håndlaget keramikk, materialer som ull og lin samt andre naturmaterialer som marmor, stein, lær og tre. De naturlige materialene er å se i kombinasjon med luksuriøse, fløyelsmyke og med hint av 80-tallets volumer som etterlater et sterkt inntrykk.
Det grønne innslaget med planter, trær og blomster står sterkt også under Designers’ Saturday. De myker opp områder, kommer med en naturlig luftrenser og gir en organisk følelse til enhver plass. Fargesprakende snittblomster er byttet ut med tørkede buketter med blomster, strå og pampasgress som i tillegg til å se dekorativt ut, også varer lenge.

Inspirasjon fra naturen var dessuten å se blant tilbehøret som var asymmetrisk, bulkete og ujevne i formene. Gjerne satt sammen helt tilfeldig med ulik form og stil, men som ga spennende og uventede kombinasjoner.
Organiske former, bløte sofaer, myke kantene og runde bord bærer preg av de naturlige linjene. Flere møbler er i tillegg grovere og tykkere i utførelsen slik som dominerende bordbein i motsetning til de nette og tynne understellene.

 


Farger

Fargene var mange og varierte. Naturlige nyanser som sand, havre og skitne fargepaletter til mer brente og gyllene rødtoner. Sammen er fargenyansene harmoniske, avstemte og gir et mineralsk inntrykk. Våre observasjoner gir en klar tolkning av de naturlige tendensene, samtidig som det blir lagt merke til farger med større kontraster. Mer vågale og lekne fargekombinasjoner sammensatte med dristige farger som klar gul, oransje, lillatoner, korallfarger og koboltblå utfordrer de balanserte tonene og gir divergens til den naturlige fargepaletten.

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

Takk for din henvendelse

Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

Til skjemaet
Oops

En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

Til skjemaet