Folktandvården Kongahälla

En tannklinikk er et sted for alle. Den skal oppleves som trygg, profesjonell og hyggelig. Samtidig skal den oppfylle de strenge kravene som stilles til miljøer i helsesektoren. For at resultatet skal bli vellykket, må man finne en balanse mellom estetikk og funksjon.

Folktandvården i Kungälv sentrum er en veletablert og populær tannklinikk. Da klinikken flyttet til nye lokaler i kjøpesenteret Kongahälla Center for å bli mer tilgjengelig og komme nærmere kundene, var det derfor viktig at personalet fikk delta i prosessen med å tilføre det nye miljøet positive verdier.

– Profesjonelt, men ikke sterilt. Det var viktig for personalet at atmosfæren skulle være varm og hyggelig, sier Karin Tidblom og Malin Ahlgren, interiørarkitekter hos Abako Arkitektkontor, som står bak den visjonen Input interior har vært med på å realisere.

Fint gulv med finesse

I et miljø med strenge krav til hygiene og tilgjengelighet kan det være en utfordring å skape en varm atmosfære. Det blir en balansegang mellom funksjon og estetikk. Noe som blant annet kan illustreres med klinikkens valg av gulv i fellesarealer, korridorer og venterom. Her ville de tilføre prosjektet karakter og uttrykke varme og omsorg gjennom en trefølelse. Den fant de – i et funksjonelt plastbelegg.

– Gulvet inngår i fargepaletten, som vi er svært fornøyde med. Det ser ut som eikebord som er lagt i samme retning, men har plastbeleggets funksjonelle fordeler. De grå gulvene i behandlingsrommene passer dessuten fint sammen med belegget når det ikke er dørstokker, forklarer Karin og Malin.

Sammenheng og kontrast

Fargemessig går det en blå tråd gjennom prosjektet. Blått er Folktandvårdens identitetsfarge og skaper derfor gjenkjenning. Blåfargen rammes inn av fargefamilier som med grønne toner og duse blånyanser skaper et varmere og lunere miljø. I de 12 behandlingsrommene som hovedsakelig er gråhvite og inneholder behandlingsmøbler, dukker den blå fargen opp og skaper en kontrast til det sterile.

Ett av behandlingsrommene skiller seg imidlertid ut: det som er beregnet på barn. Her er det et miljø som fungerer for barn, foreldre og medfølgende søsken. Leker, tapet med dyremønster, en myk sofa og en puff fra Blå Station skaper en koselig boble der barna kan slappe av og føle ro. En vinn-vinn-situasjon som gjør undersøkelsen enklere for både pasienter og personale.

Plass til avslapping

Personalrommet er også litt spesielt. Gjennom kreativ møblering som gjør det mulig å sette sammen bord og sitteplasser, kan rommet fungere både til pauser og til møter og presentasjoner for opptil 40 personer.

– Her skal det være annerledes! Et kjempeviktig rom der vi har slått oss løs med flere farger og lekker belysning. Her er det fondtapet med malte trær og fargede armaturer. Ulike tekstiler på stoler, sofaer og lenestoler skaper dessuten en myk og behagelig følelse i rommet, avslutter Karin Tidblom.

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

    Takk for din henvendelse

    Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

    Til skjemaet
    Oops

    En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

    Til skjemaet