Aurum

Åpne områder, naturlige materialer og innslag av gull kan man finne i alle delene av bygningen.
Forelesningssalene og møterommene har blitt oppkalt etter grunnstoffer og vitenskapsmenn.

På en av Åbos sju høyder ligger universitetsbygningen Aurum med gullkantet interiør og innovative bærekraftsløsninger.

Høyt oppe på Universitetsbacken har et nytt fakultet for naturvitenskap og teknologi ved Åbo Akademi samt et institutt for kjemi ved universitetet i Åbo tatt form. I det historiske området finner vi også domkirken, observatoriet og katedralskolen med røtter tilbake til 1200-tallet.

Den nye bygningen har med sine topp moderne laboratorier blitt integrert i bystrukturen gjennom en fasade i samme materiale som de omkringliggende universitetsbygningene, som ble tegnet av arkitekten Aarne Ervin på 1950-tallet.

I inngangspartiet blir de besøkende møtt av en varmebehandlet buet furuvegg som fører inn til atriet og presenterer det første møtet mellom tre og gull. Lobbyen, i likhet med store deler av de åpne flatene i bygningen, er dekorert med trespiler, mens ulike nyanser av gull går igjen på informasjonsskilt, dørhåndtak og stolbein.

Navnet Aurum, som ble valgt etter en offentlig navnekonkurranse, kommer av det latinske ordet for gull og spiller på bygningens vitenskapelige profil. Av samme grunn ble forelesningssaler oppkalt etter grunnstoffer og fremstående personer innen vitenskapen.

Fleksible møbelløsninger

De ansatte ved universitetet har deltatt i planleggingen av arbeids- og studiemiljøene, restauranten, kafeen og fellesarealene som inviterer til spontane møter. Store deler av innredningen er utstyrt med hjul, slik at den kan flyttes mellom rom og enheter.

– Alle arealene er planlagt for moderne og fleksibel bruk. Vi har innført aktivitetsbaserte arbeidsområder som er spesielt utviklet for både samarbeid og individuelt arbeid, forteller interiørarkitekt Piia Viitanen fra ARCO / Aihio Architects, som har stått for innredningen.

Bærekraft i alle ledd

Miljøtilpassede løsninger har vært et gjennomgående tema i utformingen av universitetsbygningen. Med belysning som tilpasser seg etter sollyset, og med geotermisk energi i bygningens klimaanlegg reduseres energiforbruket til et minimum.

For innredningen har langsiktige og bærekraftige materialvalg vært avgjørende i arbeidet med å redusere klimapåvirkningen. Input interior, som har hatt ansvaret for levering og montering av innredningen til lounge-områder, møterom, kafé og restaurant gjorde det mulig å oppfylle miljøkravene til møbelvalg. Det samlede bærekraftarbeidet resulterte i den høyeste karakteren noensinne fra miljøsertifiseringssystemet BREEAM i Finland.

– Det var spesielt å få delta på et prosjekt som fokuserte så mye på bærekraft, og som også ble belønnet med BREEAMs kvalitetsmerke, avslutter prosjektleder Jouni Kyllönen fra Input interior i Åbo.

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

    Takk for din henvendelse

    Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

    Til skjemaet
    Oops

    En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

    Til skjemaet