SKF

Naturen rundt, den historiske arven og bærekraftig innredning sto sentralt da SKF bygde om sitt nye hovedkontor.

På SKFs nye hovedkontor preges interiøret av selskapets historiske arv, bærekraftig innredning og naturen rundt.

Den verdensledende bedriften SKF har alltid hatt tilknytning til Gamlestaden i Göteborg. Der konsernet før hadde sentrallageret sitt, finner vi nå hovedkontoret. Herfra styres SKFs globale virksomhet.

Arkitektkontoret Liljewall, som på oppdrag fra BRA Bygg og i samarbeid med SKF har tegnet ombyggingsprosjektet, står også bak innredningen. For at bygningen skal stå i stil med fabrikklokalene i området, er teglstrukturen bevart. Innvendig er lagerrom blitt erstattet med moderne møterom, aktivitetsbaserte kontorlandskap og felles samarbeidsområder.

– Nøkkelen i utformingen har vært å løfte blikket og se ut. Gjennom vinduene har man utsikt til rødbrune teglsteinsfasader, blå himmel, grønne trekroner og irrede kobbertak. Disse fargene er fremtredende i bygningen, og sammen med SKFs egen fargepalett skaper de balanse mellom bygningen og naturen, forteller ansvarlig interiørarkitekt Katarina Söderström fra Liljewall.

Forvalte historie

Romslige atrier slipper inn naturlig lys. Sammen med de naturnære fargene bidrar det til en levende helhet.

– Fra inngangsplanet kan man vende blikket oppover og se hvordan det gjennomgående fargespillet forener og binder sammen de ulike etasjene. For eksempel går fargen på kalksteinsgulvet igjen i møbelstoffer og i nærliggende fasader som kan skimtes gjennom de brede vinduspartiene, fortsetter Katarina Söderström.

Bygningen er dimensjonert for 900 medarbeidere og rustet for å møte fremtidens utfordringer. I tillegg har den plass til å forvalte selskapets rike industriarv.

– SKFs ambisjon var å skape en bygning der fremtiden lever side ved side med historien. Vi beholdt søylene i rå betong og brukte naturlige materialer for å skape et interiør som har gode forutsetninger for å stå i hundre år fremover. Samtidig er det et aktivitetsbasert kontor der man innimellom arbeidsstolene finner både trimsykler og pilatesballer. Dette gir varierte ergonomiske og fysiske møtemuligheter, forteller Katarina Söderström.

Prisbelønt kontorbygg

Med fokus på sirkulære modeller, tydelige bærekraftsmål og personalets velvære ble kontoret det første i Sverige som oppnådde miljø- og helsesertifiseringen LEED Platinum. Ved å beholde strukturen i bygningen, gjenvinne byggematerialer, installere solpaneler på taket og gjenbruke innredning har SKF kunnet redusere klimafotavtrykket.

– Mye av kontormøblene, både arbeidsstoler og skrivebord, har blitt med fra det gamle hovedkontoret. Alle nye møbler oppfyller Möbelfaktas miljøkrav og kommer nesten utelukkende fra nordiske produsenter. For å sikre at innredningen skal vare lenge, har vi brukt solide materialer som massivtre, ull, skinn og stål, forteller prosjektleder Linda Jorfors fra Input interior, som har vært totalleverandør av innredning i prosjektet.

Målet med hovedkontoret er å skape en attraktiv og fleksibel arbeidsplass som fremmer helse og trivsel blant de ansatte. Input interior har ved å finne en balanse mellom funksjon og estetikk bidratt til å utforme en dynamisk arbeidsplass som kan oppfylle ulike behov.

– Alle designelementer i form av møbler og innredning har en funksjon. Furupanelet i resepsjonen kombineres med møbler i samme materiale og skaper dermed bedre akustikk i det luftige inngangspartiet. På samme måte bidrar innredningen til å skape soner for ulike typer arbeid og samarbeid. Å forene materialer og farger med funksjon har vært avgjørende for interiøret, avslutter Linda Jorfors.

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

Takk for din henvendelse

Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

Til skjemaet
Oops

En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

Til skjemaet