Arlanda Airport VIP Service

Stockholm Arlanda Airport skal utvikles til å bli Skandinavias ledende flyplass og tilby reiseopplevelser av høyeste klasse til dagens og fremtidens reisende. Som et ledd i arbeidet har nye Airport VIP-Service blitt utformet, en eksklusiv terminal inspirert av det nordiske landskapet.

Med en flate på 2000 kvadratmeter byr VIP-Service inn besøkere til en opplevelse utover det vanlige før flyet avgår. Konseptet bygger på en reise fra det harde til det myke, der terminalens fasade av betong omslutter en indre kjerne av tre. Den massive trekonstruksjonen skaper en behagelig stillhet som byr inn til avkobling og ro. Interiøret består av et eksklusivt utvalg av møbler og tilbehør fra flere nordiske varemerker.

– Med inspirasjon fra svenske landskap har vi ønsket å skape en minneverdig opplevelse for besøkende. Her blir man møtt av romslige kvaliteter som ofte assosieres med avkobling, refleksjon og åndelige opplevelser. Hva er luksus hvis det ikke er et sted man kan rømme til der hverdagens brus og tempo er borte? det sier Mark Humphreys, ansvarlig arkitekt på Tengbom som står bak utformingen av terminalen.

Nordisk følelse

Interiørkonseptet har blitt realisert av Input interior, som har levert all innredning samt spesialinnredninger til terminalen.

– Det er en interessant innredning som sammen med detaljer i tre og spesialinnredninger skaper en tydelig nordisk følelse. Terminalen er en unik opplevelse for både svenske og utenlandske besøkere, sier Mats Genym, selger og prosjektleder på Input interior i Stockholm.

Prosjektet har blitt levert i etapper til Arlanda.

– Siden det er en flyplass krever det en tilpasset logistikk. Alt vi leverer skal scannes og gå igjennom røntgenmaskinen før det blir ført inn og det krever et utrolig engasjement og planlegging fra vår side. Vi har gjort flere prosjekter for Swedavia tidligere så våre innredningsmontører har vanen inne. VIP-Service er resultatet av et bra samarbeid mellom Swedavia, Tengbom og oss, avslutter Mats Genym.

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

Takk for din henvendelse

Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

Til skjemaet
Oops

En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

Til skjemaet