Mölndals Stadsbibliotek

Hyllesystem fra Eurobib presenterer bøker, tidsskrifter og andre medier både på tradisjonelle og nyskapende måter.
Ungdomsavdelingen er innredet med hyller fra Hyllteknik, hvor deler er lakkert i ulike farger som skaper spennende kontraster. De spesialproduserte teltstrukturene skal gi rom i rommet.

Da Mölndals Stadsbibliotek flyttet til nye lokaler, var målet å skape en åpen møteplass hvor alle er velkomne både for lesing og kreative aktiviteter.

Like utenfor Göteborg ligger Mölndals kommune hvor befolkningstilveksten har ført til flere nye prosjekter i sentrum av byen. Et av dem er biblioteket som har flyttet inn i nybygde lokaler i sentrum.

Fredblad arkitekter har tegnet biblioteket både utvendig og innvendig, med fokus på å skape et lyst og levende sted. De store glassfasadene visker ut grensen mellom ute og inne, samtidig som de lokker besøkende til å komme inn. Bygningen består av to etasjer knyttet sammen av et sentralt trappehus hvor den besøkende har god oversikt over hele biblioteket. I andre etasje finner man ungdomsavdelingen, et spesielt lese- og aktivitetshjørne tegnet av New Order arkitektur. Avdelingens fargerike miljø og romslige løsninger innbyr til gruppearbeid, tv-spill eller lesing for seg selv.

En plass for fellesskap

Målsettingen med det nye biblioteket var å skape en møteplass for fellesskap og sosiale aktiviteter for alle, uansett alder. Her er det god plass for kreative aktiviteter som håndverk, teater og workshops.

– I forbindelse med digitaliseringen tror mange at bibliotekene har utspilt sin rolle. Men vi har levert til flere biblioteker, og anser at det er motsatt; hit kommer alle i ulike aldre, fra studenter som leser til foreldre i permisjon som tar en kaffe. Bibliotekene har en viktig samfunnsfunksjon som møteplass, sier Anna Mark-Ljungqvist, selger og prosjektleder i Input interior som har hatt ansvaret for innkjøp, levering og montering av bibliotekets innredning.

Bærekraftig for fremtiden

Bygget er preget av bærekraftige valg hvor arkitektur, materiale og innredning skal holde over tid.

– I dette prosjektet var det viktig at biblioteket skal vare i fremtiden, og innredningen skal derfor kunne forandres etter fremtidens behov og være tilpasset digitale arbeidsmåter. Det innebærer at for eksempel sofaer og bord er utstyrt med el-uttak og USB-porter, sier Anna Mark-Ljungqvist.

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

Takk for din henvendelse

Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

Til skjemaet
Oops

En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

Til skjemaet