All verdens klassikere

Fra Alexander Girard, Eileen Gray og Charles & Ray Eames til Billy-bokhyllen fra Ikea. Hvis du noen gang har spurt deg selv om hva det er som utgjør en designklassiker, så finner du svaret her.

Vitra Schaudepot i Weil am Rhein i Tyskland er et skattekammer for designinteresserte. Da det nye museumsbygget åpnet sommeren 2016 fikk vi for første gang mulighet til å beskue Vitra Design Museums berømte samling i sin helhet. Over 20 000 gjenstander fra ulike generasjoner og steder rundt om i verden med en fellesnevner i design og innredning.

 

 

Privat samling

Arkivet har sin opprinnelse i den private møbelsamlingen på over 8000 gjenstander som Vitras tidligere adm. dir. Rolf Fehlbaum bygde opp på egen hånd på 1980-tallet. Da ble det blant annet kjøpt inn produkter fra Charles og Ray Eames, Alvar Aalto og Jean Prouvé. I dag har samlingen utviklet seg til å bli blant de mest omfattende og betydningsfulle i hele verden. Her rommes designklassikere fra både ikoniske formgivere som Le Corbusier og Charlotte Perriand og nåtidens stjerner som Jasper Morrison og brødrene Bouroullec.

Utstillingen er oversiktlig, og alle gjenstandene er kategorisert i et digitalt arkiv. For dem som vil utforske vestens moderne møbelhistorie, finnes det også et stort bibliotek.

 

 

Kontraster mellom inn- og utside

Schaudepot er tegnet av arkitektene Herzog & de Meuron fra Basel. Den vindusløse fasaden i håndhugget teglstein skaper en upolert bygning og utgjør samtidig et optimalt bevarende miljø for designsamlingen.

Sammenlignet med noen av de spektakulære naboene på Vitra Campus gir Schaudepot et enkelt inntrykk. Og det er nettopp bygningens beskjedenhet som utgjør en spennende kontrast og et interessant tillegg til bygningene i nærheten som Zaha Hadids Fire Station fra 1993 eller Design Museum tegnet av Frenk Gehry i 1989.

 

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

Takk for din henvendelse

Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

Til skjemaet
Oops

En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

Til skjemaet