Kirkelund skole

Innredningskonseptet er utviklet av Østre Linje arkitektur og landskap med utgangspunkt i at hvert årskull skal ha en egen farge – grønn, oransje eller gul.

Det ble lagt stor vekt på bevisste fargevalg og å skape et moderne læringsmiljø for å møte fremtidige behov da Kirkelund skole fikk et nytt tilbygg.

Skiptvet kommune så behov for å ruste opp den mer enn 100 år gamle skolen som i dag huser 300 elever, og det ble besluttet å erstatte en del med en ny bygning i to etasjer. Den eldre bygningen ble koblet til den nye med en gangbro.

Resultatet ble et tilbygg med grupperom og klasserom der det tradisjonelle møter det nye og moderne. Man har fokusert på bærekraftige valg der arkitektur, materialer og innredning vil vare over tid. I korridorer og fellesarealer er plasstøpte betongvegger et gjennomgående element som blandes med panelvegger i tre. Taket har spilehimling som i tillegg til sin estetiske funksjon også er lydabsorberende.

Bevisste fargevalg

Innredningskonseptet er utviklet av Østre Linje arkitektur og landskap med utgangspunkt i at hvert årskull skal ha en egen farge – grønn, oransje eller gul. Fargene følger med gjennom hele innredningen og er blant annet merkbare i skolens tre hovedinnganger, som har fått en av de tre fargene. Garderober og klasserom følger også temaet, noe som skaper klarhet og gjør det enkelt for elevene å orientere seg.

– Skolen føles innbydende og resultatet gjenspeiler et godt samarbeid mellom skole, entreprenør, innredningsarkitekt og Input interior, sier Caroline Borgeraas, plassjef på Input interior i Fredrikstad.

Input interior har levert all fast og løs innredning til skolen, inkludert spesialfremstilte bildevegger og miljøstasjoner i klasserommene, samt plassbygde benker til gangbroen som kobler den eldre bygningen til den nye.

– Vi har også fungert som en sparringspartner når det gjelder farger, overflatematerialer og løsninger basert på arkitektens visjon og kundens behov, avslutter Caroline.

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

Takk for din henvendelse

Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

Til skjemaet
Oops

En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

Til skjemaet