EKE-Rakennus

Jordnære farger og klassiske designmøbler binder sammen det lyse inngangspartiet.
Bærekraft og medarbeidernes trivsel har vært fokus på det nye hovedkontoret.

På EKE-Rakennus' nye hovedkontor i Helsingfors er naturen en av de viktigste inspirasjonskildene. Store glasspartier, vegger i eik og grønne planter gir en følelse av å være inne og ute samtidig.

Da byggefirmaet EKE-Rakennus skulle utforme sitt nye hovedkontor, valgte de materialer og innredning som gjenspeiler firmaets historie og fremtid. Fundamentet i betong og tegl representerer den sterke strukturen i et firma som har eksistert i 60 år. Vegger av tre står for varme og menneskelighet, og de åpne flatene som er adskilt med glassvegger, representerer åpenhet og målbevissthet.

Fra lobbyen er det åpent opp til fjerde etasje, noe som skaper en loftlignende ramme. Ved inngangspartiet er det en kafé og en frodig pergola som ønsker besøkende velkommen. Det naturnære innemiljøet er utviklet av arkitektkontoret Parviainen Arkkitehdit.

– Vi har brukt et tydelig designkonsept som går igjen i alle deler av interiøret. Jordfarger og klassiske designmøbler skaper en helhet i det lyse inngangspartiet, forteller interiørarkitekt Tea Ellala fra Parviainen Arkkitehdit.

Den eksponerte betongen som går igjen i hver etasje, danner grunnlaget for bygningens grove minimalisme. Til den overordnede belysningen er det montert 500 armaturer i børstet aluminium. Lyskildene kan justeres enkeltvis eller i grupper, noe som muliggjør optimal belysning på hver arbeidsplass.

Med naturinspirerte og minimalistiske innslag samt varme farger står interiøret for både trivsel og effektivitet. I nært samarbeid med arkitektene har Input interior hatt ansvaret for innkjøp, levering og montering av store deler av innredningen.

– Det er alltid spesielt å være med på utformingen av et nytt hovedkontor. EKE-Rakennus forstår verdien av en nøye planlagt arkitektur- og innredningsprosess, og det har vært en suksessfaktor i hele prosjektet, forteller prosjektleder Kriistina Rämö fra Input interior i Helsingfors.

Det har vært fokus på økologisk bærekraft og medarbeidernes trivsel, og bygget er sertifisert i henhold til LEED- og WELL-ordningene innen miljø og helse.

– Fleksible arbeidsplasser, restaurant og treningsstudio viser at medarbeidernes behov har blitt prioritert. Vi har bidratt til å skape miljøer som er både estetisk tiltalende og funksjonelt tilpasset personalet, avslutter Kriistina Rämö.

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

    Takk for din henvendelse

    Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

    Til skjemaet
    Oops

    En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

    Til skjemaet