Regionens Hus

Det skapes en fin balanse mellom naturmaterialene i interiøret, primært tre, og bygningens rå glasspartier og stålkonstruksjon.
En aktivitetsbasert arbeidsmåte skal innføres i et virksomhetstilpasset arbeidsmiljø.

1500 medarbeidere fra 15 etater samlet på 13 000 kvadratmeter, under ett tak. I Regionens hus i Göteborg skal samlokalisering og en aktivitetsbasert arbeidsmåte bidra til økt interaksjon og uventede samarbeid. Kontoret gjenspeiler regionens verdier om å være en attraktiv, moderne arbeidsplass som er tilgjengelig for alle.

En ny 15-etasjers bygning i mørkegrønt glass danner en kontrast til den hvite, restaurerte og storslåtte gamle stasjonsbygningen i forgrunnen. Bygningene er ulike og fremhever hverandres unike utseende i en sympatisk blanding av nytt og gammelt.

Det nye Regionens hus er tegnet av White Arkitekter, som har hentet inspirasjon i Västergötlands grønne landskap. Bygningen er det første av flere store prosjekter som skal utgjøre en ny bydel mellom sentralstasjonen og Göta-elven. Abako Arkitektkontor har prosjektert all løs innredning. Interiøret står i stil med fasaden og gjenspeiler naturen i regionen, gjennom farger og vassdrag.

Kommunikasjon og orienterbarhet

I Regionens hus skal 1500 medarbeidere fra 15 ulike etater samlokaliseres under ett tak. En aktivitetsbasert arbeidsmåte skal innføres i et virksomhetstilpasset arbeidsmiljø. En effektivisering som fremmer både arbeidsmåter, økonomi og miljø.

– Vi har jobbet mye med nøkkeltall for å utnytte arealet best mulig. Antall personer i bygningen kan variere veldig, og det gjelder å skape et interiør der alle medarbeidere kan finne en arbeidsplass som er tilpasset dagens oppgaver. Interiøret skal oppleves som attraktivt og innbydende uansett hvor mange som befinner seg i bygningen, sier AnneMerete Sørensen, oppdragsansvarlig interiørarkitekt hos Abako.

Utfordringen i Regionens hus er ikke å finne en arbeidsplass – det er hele 2500 sitteplasser å velge mellom – men å finne riktig plass, der møbler og interiør er tilpasset den jobben som skal gjøres. Derfor har orienterbarhet vært en sentral del av prosjektet.

– Vi har jobbet med horisontal og vertikal orienterbarhet i bygningen. I alle etasjer er det tre aktivitetsbaserte arbeidssoner. Hver av disse har en egen fargepalett og et eget møbelkonsept som representerer Västergötlands ulike vassdrag og skaper gjenkjenning.

Vassdragene symboliserer kommunikasjon og blir i prosjektet metaforer på de tre arbeidssonene, der både farger og interiør er ulikt – og tilpasset den typen arbeid som utføres i sonen. Fra et livlig samarbeidsmiljø i sonen Älven via rolig tempo og individuelt arbeid i Bäcken til konsentrasjonsarbeid i et stille miljø i Sjön.

Den vertikale kommunikasjonen er inspirert av Göteborgs parkmiljø rundt kanalen: Nederst i bygningen er det blå nyanser som symboliserer vann, og i toppen av den metaforiske trekronen er det grønne toner. En vertikal fargepalett skiller etasjene i bygningen fra hverandre. Fargene ser vi først og fremst på gardiner og i etasjenes lounge-områder, som ligger i tilknytning til trappehus og heiser. Loungene fungerer som baser for de ulike etatene og er viktige for å skape tilhørighet og identitet hos medarbeiderne.

– Vi har valgt å ta naturen med inn i kontorbygningen. Det finnes vitenskapelig belegg for at naturen bidrar til et helsefremmende arbeidsmiljø der medarbeidere trives og føler seg trygge, forteller AnneMerete Sørensen.

En blanding av nytt og gammelt

Input interior har vært med på å realisere Abakos innredningskonsept. Cathrine Wassén, prosjektleder hos Input interior i Göteborg, har koordinert innkjøp, leveranser og montering av all ny innredning. I prosjektet har de også gjenbrukt drøyt 60 prosent av innredningen fra etatenes tidligere kontorer.

– Det er en blanding av gjenbruk og nytt. Det er positivt for prosjektets økonomi og bærekraft, og i tillegg bidrar det til et levende miljø, sier Cathrine Wassén.

Det skapes en fin balanse mellom naturmaterialene i interiøret, primært tre, og bygningens rå glasspartier og stålkonstruksjon. En stor del av møblene er i ask, siden det passer godt sammen med eiken i bygningen.

– Jeg er stolt over at hele prosjektet uttrykker vår nordiske kulturarv med mange lokalproduserte møbler, både nye og gamle. Vi har brukt mye tre og en diskré fargepalett fra naturen som går ton-i-ton gjennom prosjektet, men vi har sluppet oss litt mer løs i utvalgte deler, som lounger og baser. Møbelkonseptet er estetisk bærekraftig, og møblene vil eldes med verdighet. Prosjektet gjenspeiler ganske enkelt en stil, og ikke en trend, avslutter AnneMerete Sørensen.

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

    Takk for din henvendelse

    Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

    Til skjemaet
    Oops

    En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

    Til skjemaet