Axis Communications

Bærekraft, estetikk og fremfor alt en sterk bedriftskultur med fokus på medarbeideren har på en nøye gjennomtenkt måte formet Axis Communications nye hovedkontor.

I den nordøstlige delen av Lund fungerer hovedkontoret som et nytt ansikt utad for de eksisterende bygningene i Ideon-området der Axis Communications holder til. Bedriften, som er verdensledende innen nettverksbaserte videoløsninger, ble grunnlagt i Lund i 1984 og har vokst raskt både internasjonalt og på hjemmebane.

Tidløst utseende

Den 42 000 kvadratmeter store og ti etasjer høye kontorbygningen er tegnet av Fojab Arkitekter og fungerer som et knutepunkt for Axis’ medarbeidere. Fasaden er kledd i naturstein og komplettert med store glasspartier rammet inn av hvite lameller. Lokalene kan beskrives som vakre, men samtidig ydmykt tilbakelente.

– Skandinaviske naturmaterialer som stein og tre knytter bygningen til stedet, har høy kvalitet og er estetisk bærekraftige over tid. Målet har vært at eksteriør og interiør skal fungere harmonisk sammen, og at tregulv, kalkstein og vegger kledde med askespiler skal skape et lyst, varmt og lunt miljø, sier Åsa Krantz, arkitekt og partner i Landén + Krantz, som har stått for interiøret.

Møblene i prosjektet er nøye utvalgt med tanke på kvalitet og et tidløst utseende, noe som har resultert i mange klassiske produktvalg.

– Vi har ikke godtatt kompromisser i valg av møbler, men tatt utgangspunkt i hva Axis og vi virkelig vil ha. Så har vi forsøkt å løse det i praksis, noe vi har klart innenfor rimelige budsjettrammer. Til det har vi fått veldig god hjelp av Input interior, som har jobbet med innkjøp, forteller Åsa Krantz.

Et samlingspunkt

Det nye hovedkontoret fungerer som arbeidsplass for drøyt 1 300 personer, men det utgjør også et samlingspunkt for de nesten like mange medarbeiderne som jobber i bygningene rundt. For at alle skal føle seg velkomne, har man utformet et stort og lyst inngangsparti som fører til resepsjon, restaurant, kafé og ulike møterom.

– I inngangspartiet er det mye trafikk, med folk som hele tiden er på vei et eller annet sted. Det snakkes ulike språk, og energien minner om en internasjonal flyplass, forklarer Åsa Krantz.

For å skape et trygt punkt i det ellers store rommet har man bygd opp et podium. Det danner en naturlig ventesone og møteplass. Derfra kan man betrakte og bli betraktet.

Det beste fra alle arbeidsmåter

Arbeidsområdene hos Axis er dominert av enkeltkontorer, noe som er et resultat av både grundige analyser av virksomheten og referansegruppenes ønsker.

– Mange av medarbeiderne er ingeniører. De bruker mye utstyr når de jobber, og trenger ganske enkelt egne kontorer som nesten minner om laboratorier, forteller Åsa Krantz.

I tillegg til kontorer er det grupperom og mindre kontorlandskap for dem som foretrekker det. Mange kompletterende arealer og møteplasser i bygningen fremmer utveksling og samarbeid.

– Vi har tatt det beste fra flere ulike arbeidsmåter og komplettert med møterom med ulike sitteløsninger samt ulik møblering og fargesetting for å skape variasjon. Her skal det virkelig være noe som passer for alle, sier Åsa Krantz.

I møte-, konferanse- og prosjektrommene har det vært viktig med fleksible kontormøbler for å dekke alles behov.

– Møterommene har en fantastisk variasjon. Hev- og senkbare bord, vribare stoler på hjul og krakker som kan stables, gjør det enkelt å flytte og ommøblere. I tillegg finnes det møterom med lenestoler som passer godt til avslappede samlinger. Fleksibelt og behovstilpasset, sier Erik Lundqvist, en av de ansvarlige fra Input interior, som har vært totalleverandør i prosjektet og helt fra starten har hjulpet til med produktvalg, budsjett og innkjøp samt gjennomført et omfattende logistikkarbeid.

Miljøer som fremmer helse og velvære

Som et supplement til fellesarealene og arbeidsområdene har man skapt flere trivelige utemiljøer. Av disse er nok skyloungen kronen på verket. Miljøene er åpne for alle og fremmer medarbeidernes helse og velvære.

– Det er tydelig at medarbeiderne er i fokus her. De blir tilbudt det lille ekstra. Sammen med de øvrige aktørene håper vi at vi har funnet det Axis-spesifikke i dette prosjektet med mennesket i fokus, sier Åsa Krantz.

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

Takk for din henvendelse

Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

Til skjemaet
Oops

En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

Til skjemaet