Fremtind

Spesialdesignede og plassbygde elementer som blomsterkasser, benker og sittebåser er gjennomgående i hele bygningen.
Bedriftens innovative ånd gjenspeiles i fargeglade og lekefulle innslag i innredningen.
Solide og naturlige materialer er sammen med mange grønne planter fremtredende gjennom alle avdelingene på kontoret.

Da forsikringsselskapene DNB Livsforsikring og SpareBank1 Forsikring ble slått sammen dannet de Fremtind. To aktører med lang erfaring på hver sin kant ble forenet i en felles identitet og Zinc innredningsarkitekter fikk i oppdrag å utforme det nye hovedkontoret.

Innredningskonseptet ble utviklet i tett samarbeid med kunden, og det var stort fokus på å bevare begge aktørenes historie og samtidig fremheve den innovative og miljøbevisste ånden i det nye selskapet. Ambisjonen til konseptet var også å endre arbeidsmetode. Man valgte en aktivitetsbasert planløsning med variasjoner mellom avdelingene. Miljøet skulle oppmuntre til felles møteplasser og invitere til interaksjon.

En stor del gjenbruk

Kvalitet og bærekraft ble løftet som viktige faktorer for innredningen og de ønsket at så mye som mulig skulle gjenbrukes fra tidligere kontor. Input interior inventerte sammen med Zinc og Fremtind de eksisterende møblene for å komme frem til hva som kunne implementeres i det nye innredningskonseptet.

Prosessen resulterte i at mer enn 80% av den eksisterende innredningen fikk leve videre. Samtlige kontormøbler og tilhørende oppbevaring ble gjenbrukt som de var, andre møbler måtte tilpasses for å passe inn i det nye innredningskonseptet. Man valgte blant annet å trekke om 500 stoler istedenfor å kjøpe nye.

– Takket være kundens erfaring og kunnskap om kvalitative møbelinnkjøp kunne vi gjenbruke veldig mye av den eksisterende innredningen, sier Ingun Dal, ansvarlig selger og prosjektleder på Input interior i Oslo.

– Fordelene med gjenbruk er mange, i tillegg til at det er en kostnadseffektiv løsning utnytter vi også de ressursene som allerede finnes. Det var et veldig morsomt prosjekt å jobbe med, avslutter Ingun.

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

Takk for din henvendelse

Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

Til skjemaet
Oops

En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

Til skjemaet