Lund Tingrett

Eksteriøret er gjort av bærekraftige naturmaterialer som kopper og glass og en sokkel i kalkstein.

Funksjonelle løsninger, nyskapende arkitektur og bærekraftig innredning gjør Lunds nye tingrett til en av Sveriges mest moderne domstoler.

Rett ved sentralstasjonen ligger Lunds nye tingrett, det senaste tillegget i det voksende bybildet som ønsker besøkende og innbyggere i Lund velkommen. Med sine seks etasjer og moderne uttrykk er den rake motsetningen til sin eldre forgjenger, som var for liten og ikke levde opp til den juridiske sikkerheten som dagens tingretter krever.

Sikre strømmer

Den nye tingretten gjør det mulig for virksomheten å få plass og kan vokse på sikt, samtidig som den forenkler arbeidet fra et juridisk perspektiv. Med flere ulike innganger og funksjonelle løsninger skapes en trygg og sikker flyt i huset der publikum, offer og vitner ikke trenger å møtes. De som jobber med rettssaker kan komme til salene uten å passere offentlige områder, noe som skaper en tryggere arbeidsmiljø.

– Det er en moderne bygning som signaliserer åpenhet og tilgjengelighet samtidig som kravene på sikkerhet oppfylles. Vi har levert all løs innredning til saler, allmenne rom og arbeidsplasser og da med hensyn til de høye sikkerhetskravene som finns, sier Marie Lindahl på Input interior som har vært ansvarlig for anskaffelse, levering og montering av innredningen.

Bærekraftig standard

Med lav energiforbrukning og solcelleanlegg på taket oppnår bygningen miljøsertifiseringen Miljöbyggnad Guld.

– Både bygningsmaterial og innredning preges av bærekraftige valg der møblene lever opp til de miljø- og kvalitetskrav som stilles av Domstolsverket. Vi har også assistert med å flytte en god del brukt innredning fra den tidligere tingretten, sier Marie Lindahl.

Tingretten er tegnet av FOJAB arkitekter. Interiør-konseptet er Tengbom ansvarlige for.

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

Takk for din henvendelse

Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

Til skjemaet
Oops

En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

Til skjemaet