Ica

Det aktivitetsbaserte kontoret er utformet for å oppmuntre til samvær og spontane møter.
Lyse materialer kombineres med fargeglade aksenter inspirert av ICA butikkene.

Aktivitetsbasert, moderne og miljøbevisst i hver minste detalj karakteriserer ICA Gruppens nye hovedkontor i Arenastaden i Solna, Stockholm.

På motsatt side av Mall of Scandinavia ligger den syv etasjer høye bygningen hvor ICAs nye miljøsertifiserte hovedkontor har flyttet inn. For å effektivisere samarbeidet innenfor og mellom ICA gruppens selskaper og funksjoner, har ansatte fra fire forskjellige kontorer rundt Stockholmsregionen nå samlet seg på én felles lokasjon.

Den nye bygningen er tegnet av Fojab og Reflex Arkitekter og består av tre separate bygninger som er vakkert knyttet sammen med tre glassdekkede atrier kledd med paneler i hvit og finér.

Innredningen er tegnet av TEA Arkitekter og Input interior har vært ansvarlige for innkjøp, levering og montering. Innemiljøet er utformet med nøkkelordene robust og ærlig, og er preget av lyse, nordiske materialer, kombinert med overdimensjonerte detaljer og fargerike elementer inspirert av ICAs egne butikker.

ICA butikkene kretser som kjent mye rundt mat, noe som naturligvis har fått en stor innflytelse på det nya kontoret. Store deler av inngangspartiet består av ulike typer kjøkken. Utover lunsjservering, er det også her medarbeidere får sin opplæring, og i spesielle sensoriske rom blir smak og aromaopplevelser av ulike matvarer testet og evaluert.

Hvis man går en trapp opp til første etasje er det møterom som dominerer, mens resten av kontoret følger en aktivitetsbasert utforming der medarbeidere selv velger hvilken plass som passer best for oppgavene som skal utføres for dagen. I tillegg til møterom, finnes det stillerom, lukkede rom samt områder for samarbeid. Det er dessuten laget plass for åtte treningsarbeidsplasser, hvor ansatte kan sykle eller gå på tredemølle samtidig som de utfører sitt arbeid, og et fullt utstyrt treningsrom. Baktanken bak utformingen av fellesarealene, som kantine og møteplasser, har vært å innrede de på en måte der medarbeidere er vendt mot hverandre med øyekontakt. Dette for å oppmuntre til samarbeid og stimulere til de spontane møtene.

Naturen har også fått en fremtredende rolle i det nye kontoret, med flere frodige takterrasser, lysthus og et drivhus som kan benyttes som møterom hele året. Materialvalgene gjennomsyres av bærekraft, til og med leieavtalen er signert med miljøhensyn i tankene.

– Vi ønsket å skape et unikt ICA-hus, med sterk tilstedeværelse av identitet og merkevare. Visjonen er sterk rundt «læringsselskapet» og kunnskapsutvekslingen mellom mennesker. Vi ser det som en viktig møteplass for ICA å leve og jobbe i, som kan varieres i en endringstid, sier Thomas Eriksson hos TEA-arkitekter.

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

    Takk for din henvendelse

    Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

    Til skjemaet
    Oops

    En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

    Til skjemaet