SEB Helsinki

Trappehuset knytter sammen etasjene, og forsterker følelsen av fellesskap og tilhørighet.
Møterommene har et åpent klima som innbyr til dialog.

I sentrum av Helsingfors, omgitt av praktfulle bygninger og grønne alléer i Esplanadparken, ligger SEBs hovedkontor. Interiøret i lokalene reflekterer en serviceinnstilt virksomhet med et sterkt samhold.

SEBs moderne lokaler er fleksibelt utformet for å støtte virksomheten, i dag og i fremtiden. Her oppmuntres det til grensesprengende samarbeid mellom de ulike enhetene, noe som bidrar til å skape gunstige forutsetninger for møter mellom mennesker. Møter både mellom bankens kunder og mellom de 350 medarbeiderne.

Tema om tilhørighet

Konseptet er inspirert av den skandinaviske landsbyen med et fleksibelt, sammensveiset samfunn og en sterk følelse av tilhørighet. Det gemyttlige bildet bygger på SEBs verden om åpenhet, kvalitet og et serviceinnstilt arbeid hvor de ansatte arbeider mot et felles mål.

– Temaet oppleves både i funksjonelle og visuelle løsninger i hele bygget, sier Leea Åberg på Gullstén-Inkinen arkitekter som på oppdrag fra SEB, og i samarbeid med Input interior, har ferdigstilt innredningen, og hun fortsetter:

– Man har for eksempel små arbeids- og telefonbåser, såkalte poder, som gir uforstyrrede rom midt i det åpne arbeidsarealet. Podene deler dessuten opp de store kontorarealene i mindre områder, som deretter skilles tydelig fra hverandre ved hjelp av ulike lydabsorbenter og fargekoder. De oppdelte arbeidsområdene kan ligne de oppdelte kornåkrene som oppstår rundt et lokalsamfunn.

Vertikal oversikt

Det viktigste elementet i SEBs nye lokaler er en imponerende trapp. Den kan sammenlignes med en vertikal gate som binder sammen etasjene i bygget og muliggjør en fleksibel utnyttelse av lokalene.

Fra trappen har man oversikt over husets fasiliteter og funksjoner. I første etasje blir kunder og besøkende ønsket velkommen av en lett tilgjengelig resepsjon og behagelig lounge. Her finner man også romslige møterom og et multifunksjonelt konferanserom med plass til over 100 personer. I andre etasje er det en koselig kafé hvor man kan slappe av, og i tredje etasje finner man restauranten som fungerer både som arbeids-, møte- og lunsjrom. Helt øverst mellom fjerde og sjette etasje har man arbeidsplassene med ulike fargetemaer.

– Vi syns at kontoret gjenspeiler SEBs ansatte, som arbeider sammen med kunder og sammen mot felles mål, både i gode og mer utfordrende tider, på en god måte, avslutter Leea Åberg.

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

    Takk for din henvendelse

    Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

    Til skjemaet
    Oops

    En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

    Til skjemaet