Segerstedthuset

Ett hus i parken. Slik blir konseptet for Segerstedthuset i den botaniske hagen i Uppsala beskrevet. Her fungerer plantelivet på utsiden og fasadens geometriske former i symbiose med interiøret.

I den botaniske hagen i Uppsala har Segerstedthusets kantede fasong lagt grunnlaget for det moderne formspråket som følger med den besøkende gjennom inngangsdørene. Her har over 600 personer fra Uppsala Universitets ledelse og administrative virksomhet blitt samlet under ett og samme tak. Tidligere satt de på ni forskjellige steder rundt om i byen.

– Huset og innredningen samarbeider. Det moderne formspråket fra fasaden følger med inn og utgjør en helhet mellom innside og utside, sier Kristin Östberg fra Indicum, som på oppdrag fra Uppsala Universitet og i samarbeid med Input interior har ferdigstilt innredningen i Segerstedthuset.

Geometrisk og naturlig uttrykk

Kjernen i huset består av et åpent, lyst atrium og en vakker trapp i eik som binder sammen etasjene. Her er det liv og røre. Synlige gangveier leder til sosiale funksjoner som lounger, møterom og kaffestasjoner. Arbeidsplassene som krever stillhet, er plassert lenger ut i fløyene på huset.

Det skulpturelle og grafiske formspråket fra fasaden er plukket opp i møblene og synes blant annet i form av fototrykk og kryssfinér i møtebordene.

– Det er et triangelformet hus, og mange av rommene har spisse vinkler. Vi har valgt å tolke det og ta konseptet videre med geometriske former både i møbler og tekstiler. Samtidig vet vi at det er vanskelig å orientere seg når vinklene ikke er kvadratiske, slik vi er vant til. Derfor har vi arbeidet mye med fargekoding i aksentfarger i de ulike etasjene, forklarer Kristin Östberg.

Grønne toner fungerer som base i prosjektet, og danner en sammenheng med den botaniske hagen og parkkonseptet. Deretter har resterende grunnfarger, rødt, blått og gult blitt plukket opp både i møbler og gulv, og i arbeidslounger og møterom. Selv materialene flørter med natur og uteliv. Steingulv og ulltepper gir en herlig følelse, og eik er brukt for å skape et tidløst inntrykk. Det klassiske treslaget gir en viss tyngde som matcher profilen til Uppsala Universitet. Store plantevegger kompletterer parkkonseptet og bidrar samtidig til godt innemiljø.

Framtidsrettet

Universitetsledelsen har latt Segerstedthuset inneholde alle typer arbeidsplasser. Her finnes det både enkeltstående arbeidsrom, kontorlandskap og avdelinger som jobber aktivitetsbasert. Husets planløsning er dessuten slik at man kan gjøre det om til et fullstendig aktivitetsbasert miljø.

– Hvis man ønsker å arbeide aktivitetsbasert i fremtiden, er det mulig å gjøre det uten ombygging. Arbeidsrommene kan for eksempel fungere like bra som møterom, og alle fellesarealene som garderober, personlig oppbevaring og kafé er allerede på plass. Det er ganske enkelt fremtidsrettet, avslutter Kristin Östberg.

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

    Takk for din henvendelse

    Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

    Til skjemaet
    Oops

    En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

    Til skjemaet