Vattenfall Stockholm

Det åpne atriet gir plass og oversikt over de ulike etasjene.

Vattenfalls energieffektive og smarte hovedkontor ligger i et populært område med direkte tilknytning til både Friends Arena og Mall of Scandinavia i Solna.

Stikkordene for prosjektet var effektivitet, åpenhet og ansvar. Målet var å gjøre Vattenfall til en attraktiv arbeidsgiver og å være nummer én innen miljø. Resultatet ble et av Sveriges mest energieffektive kontorbygg. Ved å bruke varme og elektrisitet fra sol- og vindkraft, har bygget lavere energiforbruk enn det EU-energiklassifiseringen Green Building krever. Kontoret består av fire hus som henger sammen, og som er mellom åtte og fjorten etasjer høye. Atriet binder sammen de fire husene, og er åpent opp til åttende etasje. Hver del har fått tildelt et av elementene, jord, vann, ild og vind, og gjør at man kan orientere seg i det store bygget.

Archus arkitekter har tegnet bygget og Tengbom står bak interiøret. Input interior har sørget for at innredningens budsjett, miljø- og kvalitetskrav er overholdt og har koordinert til det 43 000 kvadratmeter store kontorbygget

Kompetanse over generasjonsgrenser

Her samles bedriftens drøyt 2000 ansatte i Stockholmsområdet, som til nå har arbeidet på tre forskjellige kontorer. En tydelig campusfølelse gjennomsyrer hele bygget, og naturlige møteplasser innbyr til spontane samtaler, kreative møter og utveksling av erfaringer.

– På Vattenfall står vi overfor et generasjonsskifte. Derfor har det vært viktig at arkitekturen skaper møteplasser for kommunikasjon mellom medarbeidere for å gjøre det mulig å overføre kompetanse mellom generasjonene. Dessuten er de spontane møtene utviklende for bedriften og bidrar til at nye idéer klekkes ut. Vi hadde høye forventninger da vi flyttet hit. Og så langt er de innfridd og vel så det. Vi har fått en helt ny måte å arbeide og omgås på, sier Olle Larsten, prosjektleder på Vattenfall.

Med plass til alle

Alle medarbeiderne har egen arbeidsplass i et åpent kontorlandskap. I tillegg er det 300 mindre rom for atskilt og uforstyrret arbeid, samt en mengde åpne møteplasser for kreativt arbeid og spontane møter.

For å gjøre dette mulig har en ukonvensjonell planløsning tatt form hvor de tradisjonelle arbeidsplassene er blitt flyttet inn mot midten mens det ved vinduene er gjort plass til møter. Gjennom blandingen av funksjoner skapes det et dynamisk arbeidsmiljø som skal føre til økt trivsel, produktivitet og lønnsomhet.

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

    Takk for din henvendelse

    Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

    Til skjemaet
    Oops

    En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

    Til skjemaet